DVOJNI INTERVJU: Godler in Urankar o poletju, razvajanju in gospodih

Televizijska voditelja Jure Godler in David Urankar sta že pred meseci združila moči v podcastu Gospoda. Ker za avgust pripravljata še posebno vroče epizode z morskimi šalami, dolce vito in podobnim, smo ju malo vzeli pod drobnogled.

Kako sta, gospoda?

David: Zelo dobro, hvala. Ravno se z ekipo vračamo s snemanja poletnih epizod na pravljični morski lokaciji.

Jure: Smo bili že slabše, pa se nismo pritoževali. Se pa strinjam z Davidom – snemanje je bilo rajsko.

Kdo je za vaju gospod?

Jure: Tisti človek, ki dobro pozna dobre manire in ne uporablja nagovora »gospod« samo v uradnih listinah in računih. Morda je to res vrsta človeka, ki izumira.

David: Gospod je nekdo, ki zna reči hvala in prosim, pridrži vrata, se opraviči, ko naredi napako. In se zna pogovarjati …

Avgusta bosta v podcastu govorila o morju, počitnicah, zato me zanima, kakšen je za vaju idealen dopust?

David: V bistvu je včasih dovolj že, da se nekam odpravimo za en dan. Da razbijemo ritem in gremo novim dogodivščinam naproti. Tisti z otroki veste, da je vedno pestro in kako menjava okolja in dnevne rutine prav pride. Idealno je, da ujamemo kakšen teden skupaj na morju, si pa z Ajdo konec tedna ali dva z veseljem (ko vskočijo babici in dedka) vzameva tudi zase.

Jure: Tu sva si z Davidom kar podobna. Narava poklica je takšna, da prej dopušča kakšne krajše oddihe oziroma pobege kot daljše počitnice. Tudi jaz rad med letom kam na hitro pobegnem za dan ali dva in takrat se bolj spočijem kot na kakšnem daljšem dopustu, ki je zame prej breme. Idealen dopust je torej kratek pobeg kamor koli.

Imata raje, da vama v luksuznih hotelih strežejo ali da se z nahrbtnikom odpravita naokrog?

Jure: Absolutno strežba spredaj in zadaj, prosim. Avanturistični dopusti me ne zanimajo preveč. Žuželke, kače, bolezni … hvala lepa.

David: Uf, odvisno od tipa dopusta. Če bi šel npr. v Vietnam ali Avstralijo na daljši dopust, bi raziskoval kot Indiana Jones in bi v sobo hodil res le spat. Če pa greva z Ajdo po delovnem tednu na vikend oddih, pa prija tudi to, da se pustiš vsaj malo razvajati. (nasmeh)

Sta na morju raje v bifeju v senci ali se hladita v vodi?

David: A je možen odgovor: oboje? Je pa res, da vsako priložnost na morju izkoristim za plavanje. Tudi na snemanju poletnih epizod smo uspešen dan proslavili s skokom v morje.

Jure: Na morju sem najraje v sobi. Razgled na morje je zame vrhunec dopusta.

Kakšne počitnice si bosta privoščila letos?

Jure: Sam bom počitnice uvrstil med uspešne, če mi bo uspelo prebrati vse knjige, ki mi jih med letom ni. Pred izidom mojega novega romana Vohun, ki me je okužil pa me čaka še kar nekaj revizij, tako da so se moje počitnice s snemanjem poletnih epizod Gospodov žal končale.

David: Poletje je, pri delu kot fotomodel in pri snemanjih, pri meni kar pestro. Tudi dogodki so se s pomladi, zaradi omejitev, premaknili na poletje. Če se le da, skočimo za konec tedna na morje, en podaljšan vikend sva bila z Ajdo na jezeru Como, z Juretom in ekipo pa smo snemali poletne epizode v Opatiji, kar tudi smatram pod rubriko počitnice.

So se dopustniški kraji za vaju kaj spremenili zaradi epidemičnih ukrepov?

David: Morda tako, da kraje in poti raje izberemo tako, da se tja peljemo z avtomobilom. V eni fazi so se pogoji za vstop in izstop iz države tako pogosto spreminjali, da si moral biti pravi potovalni specialist za odhod v tujino. Smo pa letos pogosto hodili na izlete tudi pri nas in moram priznati, da je super.

DELITE