INTERVJU: Zoran Predin o koncertih v regiji v tem času

Kot pred epidemijo Zoran Predin to poletje nastopa po vsej regiji. Ker je med našimi glasbeniki zagotovo najbolj iskan južno od naše meje, smo ga prosili za informacije o tem, kako na koncerte gledajo naši sosedi. Zaupal pa nam je tudi, da ga je najmlajši sin obvestil, da je opravil z družinskimi počitnicami.

To poletje imate spet veliko nastopov. Kaj boste počeli?

Končno imam spet polno nastopov, najprej po Istri in jadranskih otokih, potem pa še nekaj kantavtorskih po Sloveniji in z Lačnimi Franzi v Celju, ko bomo lahko promovirali svoj živi album Tu smo – vaši smo!, ki ga je ustavila epidemija. Srbiji bom z enoletno zamudo  predstavil svojo zbirko kratkih zgodb Glavom kroz zid in na Hrvaškem svoj roman Mongolske pjege, ki bo doživel svoj uradni izid na knjižnem sejmu Festival of World Literature v Zagrebu v začetku septembra, potem greva z Dežulovičem še v Črno goro in naprej na mednarodni Književni festival v Prištino.

Se vam zdi, da se je scena kaj spremenila zaradi vseh ukrepov in posledic zaprtja?

Organizatorji so, razumljivo, zadržani, konkurenca kolegov, tako kot jaz lačnih nastopov, pa zelo velika. Upam, da se bo do zime položaj pomiril.

So razmere kaj drugačne v regiji, kjer ste tudi zelo navzoči?

Doma so zaradi našega avtohtonega virusa razmere prepuščene posameznim pogumnim organizatorjem in podpori koncertov lačnega občinstva. Južno od nas se predvsem zaradi povezave s turizmom prizorišča odpirajo hitreje.

Imate spet več različnih zasedb, s katerimi nastopate, ali se je to kaj spremenilo?

Po domoljubnem gospelu z Lačnimi Franzi in kantavtorski protestniški Nekega dne sem se odločil, da se bom, sprijaznjen, ker vstopam v zadnjo četrtino svojega življenja, posvetil bolj osebnim temam. V ta namen in zato, da rokersko držo ohranim znotraj Lačnega Franza, sem zbral ekipo reških glasbenikov pod vodstvom legendarnega džezovskega bobnarja Tončija Grabušića in z njimi spomladi posnel oba nova albuma. Tragični smrti Damirja Kukuruzovića navkljub bom še vedno nastopal z gypsy swingovskim koncertnim programom Zoran poje Arsena in seveda tudi s svojim izjemno priljubljenim kantavtorskim programom.

Kako pa bo z dopustom?

Letos je dopust prilagojen poletnim nastopom. Takšni so mi tudi najljubši.

Bosta uživala samo z ženo Barbaro ali se kdaj tudi na počitnicah dobivate z družino?

Letos nama je najin najmlajši Črt povedal, da lahko greva sama na počitnice.

DELITE
Pomakni se na vrh