Kulturne prireditve so za Majo boljše kot dopust na morju

Igralka, scenaristka in ne nazadnje pisateljica Maja Gal Štromar je sicer tik pred začetkom poletja izdala drugi del uspešnice 7 kg do sreče, ki je kot nalašč za čtivo za plažo, ampak to ne pomeni, da zdaj uživa ob morju. Prav nasprotno.

»Trenutno oblim pedagoški učbenik Mini osnove gledališča, ki bo kmalu izšel pri JSKD. Ideja zanj in prva verzija je nastala med karanteno, ko smo se morali znajti in sem po Zoomu izvedla kar nekaj uspešnih predavanj za mentorje in mentorice ljubiteljskih, vrtčevskih ali osnovnošolskih gledališč. Izziv mi je bil napisati tak učbenik, ki ne bi bil le teoretičen, temveč bi bralcem ponudil veliko pragmatičnih nasvetov. Poleg tega snemam zvočne knjige za Audibook, kar se mi zdi čudovito, kajti tako bodo lahko bralci med počivanjem v senci ob morju tudi poslušali slovensko literaturo. Veliko seveda berem, poskušam nadomestiti vse zamujeno. Ker je roman 7 kg do sreče 2 prek kratkim ugledal luč sveta, pa potrebujem tudi nekaj časa za oddih, da si naberem novih moči za nove stvaritve,« nam je zaupala ta vsestranska umetnica.

Na vprašanje, kakšen dopust si bo privoščila, pa odgovarja: »Obiskovala bom kulturne prireditve. Vesela sem, da se je dogajanje sprostilo. Vandrala bom med Obalo in Kolpo, podala pa se bom tudi na mini raziskovanja naše čudovite Slovenije – tiste, ki jo sicer obiščem le poslovno.«

Ko pa nas je zanimalo, kakšen je sicer njen sanjski dopust, je povedala: »Mir in tišina, noge v vodi in, če se le da, možgani na paši. Pa morda tudi čivava na straži.« (smeh)

DELITE
Pomakni se na vrh