Svetovalec japonske vlade svari pred preobremenjenostjo bolnišnic

ljudje

Svetovalec japonske vlade za pandemijo covida-19 Shigeru Omi je danes spričo naraščanja okužb z novim koronavirusom posvaril pred ponovno preobremenjenostjo japonskega zdravstvenega sistema. V državi so sicer v zadnjih 24 urah zabeležili novo rekordno število okužb z novim koronavirusom v enem dnevu, in sicer več kot 9500.

“Če se ne bodo vsi zavedali resnosti položaja, se bo pritisk na zdravstveni sistem prej ali slej znova povečal,” je danes v japonskem parlamentu dejal svetovalec japonske vlade po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

“Z izjemo cepljenja ni veliko drugih dejavnikov, ki bi zmanjšali število okužb,” je še povedal Omi. Dodal je, da so se številni Japonci privadili na pandemijo, kar prispeva k porastu okužb. Poleg bolj nalezljive koronavirusne različice delta k porastu števila primerov novega koronavirusa prispevajo tudi olimpijske igre, ki potekajo v japonski prestolnici, in čas počitnic.

Tokijska guvernerka Yuriko Koike je medtem danes poudarila, da porast okužb ni povezan z olimpijskimi igrami. Ob tem je mlade pozvala, naj se cepijo proti covidu-19, ostanejo doma in upoštevajo ukrepe za zajezitev virusa.

Ta se sicer v državi še naprej hitro širi. V zadnjem dnevu je število novih primerov v enem dnevu prvič preseglo mejnik 9000. Zabeležili so 9576 novih okužb. V prestolnici so medtem dnevni rekord novih okužb zabeležili že tretji dan zapored. Potrdili so jih 3865, dan pred tem pa 3177.

DELITE
Pomakni se na vrh