Umrl je dolgoletni ameriški demokratski senator Carl Levin

V 87-letu starosti je najverjetneje za posledicami raka na pljučih umrl nekdanji demokratski senator Carl Levin, ki je zvezno državo Michigan zastopal skupaj 36 let. Levin je bil odločen zagovornik avtomobilske industrije oziroma delavcev in ameriške vojske.

Sožalje družini je izrekel predsednik Joe Biden, ki je bil z Levinom dolga leta kolega v senatu. Prav tako je sožalje izrekel nekdanji predsednik Barack Obama, ki je dejal, da je bil pokojni senator odločen podpornik delavcev za tekočim trakom, revnih in vojakov.

Carl Levin je bil v svoji karieri v senatu med drugim tudi predsednik odbora za obrambo. Sodil je v staro šolo pragmatičnih ameriških politikov, ki so verjeli, da je sodelovanje med republikansko in demokratsko stranko v Washingtonu še vedno mogoče. Tak je tudi predsednik Biden.

V kongres je bil prvič izvoljen že leta 1978, do konca kariere pa je postal senator z najdaljšim stažem v zgodovini Michigana. Levin je diplomiral pravo na Harvardu in delal kot odvetnik za državljanske pravice.

Biden ga je opredelil kot enega najbolj častnih in dostojnih ljudi kar jih je poznal. “Pokazal je, da lahko naša demokracija dela in ustvarja rezultate za ljudi,” je med drugim sporočil Biden.

DELITE
Pomakni se na vrh