Generali: V prvem letošnjem polletju okrepila zbrane premije in dobiček

generali

Italijanska zavarovalniška skupina Generali, ki je od leta 1997 prisotna tudi v Sloveniji, je v prvem letošnjem polletju vknjižila za 38 milijard evrov obračunanih kosmatih premij, kar je 5,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je glede na prvih šest mesecev lani podvojil na 1,54 milijarde evrov.

Dobiček iz poslovanja skupine Generali je v prvem polletju znašal tri milijarde evrov, kar je 10,4 odstotka več kot v primerjalnem obdobju lani, so danes sporočili iz Generalija. Skupna vrednost sredstev v upravljanju skupine je dosegla 672,4 milijarde evrov, kar je za 2,7 odstotka več kot ob koncu lanskega leta.

Obračunane premije so se zvišale tako v segmentu življenjskih zavarovanj, in sicer za 5,8 odstotka, kot v segmentu premoženjskih in nezgodnih zavarovanj, za 4,9 odstotka. Skupina je na dobri poti, da izpolni svoje cilje za poslovno leto in uspešno zaključi strateški načrt Generali 2021, so navedli v sporočilu za javnost.

Skupina Generali je sicer junija letos razkrila novo strategijo za varstvo podnebja z ambicioznejšimi cilji. Ti vključujejo naložbe v zelene in trajnostne prakse v višini od 8,5 do 9,5 milijarde evrov do leta 2025 ter opredelitev načrta poslovanja za popolno izključitev naložb in prevzemov rizikov v zavarovanje v sektorju energetskega premoga v državah članicah OECD in drugod po svetu. Prav tako želi Generali postopno razogljičiti portfelj neposrednih naložb za ogljično nevtralnost do leta 2050.

DELITE
Pomakni se na vrh