Lepota, ki ne škoduje okolju

Pri znamki NIVEA je trajnost v osrčju delovanja

Da je okoli nas vse več smeti, je že vsakomur jasno. Zato je dobro, da smo tudi pri nakupu kozmetičnih izdelkov pozorni, kaj to pomeni za okolje. Če že skrbimo za svojo lepoto, ne smemo pozabiti niti na okolico, ki naj prav tako ostane lepa. Zato se izogibajte kremam, ki so najprej v posodici, potem v škatlici, čez njo pa še v plastični foliji, ampak raje posegajte po izdelkih, ki so ali brez embalaže ali pa imajo reciklirane posodice. Na srečo je v zadnjem času vedno več podjetij, ki ponujajo boljšo možnost. Med njimi so kozmetika Lush, izdelki za nego las Procter & Gamble in NIVEA.

Ročno izdelana kozmetika Lush ima celo paleto izdelkov v trdi obliki, tako da sploh ne potrebujejo embalaže, iz trgovine jih torej odnesete samo v papirnati vrečki. Z veseljem bi brez embalaže prodajali vse svoje izdelke, a če to (še) ni mogoče, se zatečejo k naboru črnih posodic, izdelanih iz mešanice kupljene reciklirane plastike in recikliranega materiala črnih posodic, ki so brez trakcev, bleščic in dodatne embalaže. S tem namreč zagotovijo, da stranke plačajo le za sestavine v kupljenem izdelku, ne pa tudi za nepotrebne zunanje dodatke.

Da ima Lush resnično interes reciklirati plastiko, je jasno, ker za pet vrnjenih črnih posodic v prodajalni dobite svežo masko za obraz. Ko se črne posodice vrnejo v prodajalne, se odpeljejo nazaj v podjetje, kjer jih stisnejo, operejo in posušijo v stroju, ki se imenuje granulator. Tako nastali drobni koščki plastike so pripravljeni za taljenje in ponovno preoblikovanje v črne posodice.

Izdelki Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie so odslej na voljo v aluminijastih steklenicah za večkratno uporabo in vrečkah za ponovno polnjenje. Ohišje steklenice je narejeno iz 100-odstotnega trpežnega aluminija, ki ga lahko ponovno polnite več kot pet let, nato pa ga lahko v celoti reciklirate. Vrečke za polnjenje pa so izdelane iz monomateriala, PE laminata, pri katerem se uporabi 60 % manj plastike. Poleg tega je ta material mogoče v celoti reciklirati. Ta ekološka preobrazba je prvi korak k odgovorni lepoti, ki bo potrošnikom pomagala pri vsakodnevnih bolj trajnostnih odločitvah.

Skrbno izbrane sestavine v izdelkih NIVEA ustrezajo visokim standardom za zdravje, varnost, trajnost in kakovost. Izdelki NIVEA so namreč brez mikroplastike, vsebujejo samo nujne sestavine, ki pomagajo zagotavljati dodatno, posebno nego, tako da okrepijo naravne funkcije kože. Pri ustvarjanju izdelkov NIVEA pa je v ospredju tudi odgovoren odnos do okolja. Številne sestavine v izdelkih prihajajo iz virov, ki znova zrastejo ali so na drug način samoobnovljivi. Vse več embalaže je narejene po principu »zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj«. To pomeni, da je uporabljene manj embalaže, ta se reciklira ali znova uporabi, npr. kot vir toplote in elektrike v proizvodnih obratih, in ne konča na odlagališčih odpadkov ali v morjih. NIVEA kozmetičnih izdelkov ali njihovih sestavin ne testira na živalih, z uporabo papirja s certifikatom FSC pa se pridružuje boju proti krčenju gozdov, da bi zaščitili biotsko raznovrstnost in podnebje. Naj bo nega kože tako nežna do planeta, kot je do kože!

NIVEA Naturally Good geli za tuširanje prinašajo prijeten, osvežujoč občutek na koži in odgovoren odnos do okolja. Na novo razvite biorazgradljive in veganske formule vsebujejo 98 % sestavin naravnega izvora, med njimi so geranija, cvet bombaževca in bio arganovo olje. Formule so obogatene z olji, kar zagotavlja napredno nego za vse tipe kože – celo suho in občutljivo. Ne vsebujejo mikroplastike, polietilen glikola, parabenov, fenoksietanola ali sulfata, sama embalaža pa je izdelana iz 97 % recikliranega materiala PET. 

Nov izbor izdelkov Naturally Good za nego obraza vam podari čudovit občutek, da delate nekaj dobrega za svojo kožo in obenem pomembno prispevate za dobro našega planeta. Vsebuje vegansko in biorazgradljivo formulo brez mikroplastike in kar 99 % sestavin naravnega izvora, med njimi organsko alojo. Ta podnebno nevtralni izdelek za nego kože je prvi na množičnem trgu, ki je v celoti izdelan iz materiala na biološki osnovi v skladu s pristopom z masno bilanco in pakiran v recikliran karton. Ker je za lonček potrebno 41 g manj »deviške« plastike, se na letni ravni uporaba »deviške« plastike tako zmanjša za 266 ton. S tem je prihranjenih 1054 ton CO2 na leto, kar ustreza teži 150 slonov.

Tudi linija NIVEA Body je ponesla kakovost svojih izdelkov na novo in bolj zeleno raven. Z mislijo na okolje je nastala tudi za 50 % lažja in bolj trajnostna embalaža z inovativnim mehanizmom »stisni in zvij«, ki omogoča porabo losjona do zadnje kapljice. Možnost za recikliranje 200-mililitrske različice losjona je 93,84-odstotna, 350-mililitrske različice pa 95,46-odstotna, kar pomeni za 112 ton zmanjšano poraba plastike v prvem letu.

DELITE
Pomakni se na vrh