Lukaku znova pred vrati angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja

Romelu Lukaku

Poletna nogometna tržnica bo očitno bogatejša za nov megalomanski prestop. Kot je poročala SportItalia, podobno pa so navedli tudi številni drugi mediji, je angleški nogometni prvoligaš Chelsea dosegel dogovor z milanskim Interjem o prestopu belgijskega reprezentančnega napadalca Romeluja Lukakuja za 115 milijonov evrov.

Lukaku je na Stamford Bridgeu že igral med letoma 2011 in 2014, zdaj pa naj naj bi podpisal petletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla med 12 in 13 milijonov evrov neto, s čimer bo najbolje plačani igralec modrih iz Londona, poroča The Athletic.

Chelsea je sprva sicer želel v prestop vplesti tudi nekaj nogometašev, ki bi znižali vsoto za odškodnino, saj je Inter želel dobiti vsaj 118 milijonov evrov oziroma 100 milijonov funtov. Londončani pa so si želeli vsaj do nedelje zvečer dokončati prestop in plačati manj kot 100 milijonov funtov.

Kot vse kaže, sta strani dosegli kompromis, tako da bo Interju pripadel zajeten kup denarja, brez vpletenih drugih igralcev.

Dokumentacijo za 28-letnega in 190 centimetrov visokega napadalca, ki je poklicno pot začel pri Anderlechtu, naj bi še danes poslali v London.

Lukaku se je sicer avgusta 2011 prvič znašel pri Chelseaju, a takrat ni pustil posebnega vtisa. Odtlej je igral še za West Brom, Everton, Manchester United in nazadnje od poletja 2019 za Inter. Pod vodstvom Antonia Conteja je blestel in na 95 tekmah prispeval 64 zadetkov.

Letošnje poletje je zaznamoval tudi prestop angleškega reprezentant Jacka Grealisha iz Aston Ville k Manchester Cityju za nekaj manj kot 120 milijonov evrov, Manchester United pa je iz Borussie Dortmund pripeljal njegovega reprezentančnega kolega Jadona Sancha za 85 milijonov evrov.

Pred vrati Paris Saint-Germaina pa je po poročanju medijev dolgoletni zvezdnik Barcelone Lionel Messi, ki se bo sicer v Pariz preselil kot prost igralec, tam pa naj bi ga čakala dvoletna pogodba z možnostjo podaljšanja še za eno leto, ki mu bo letno navrgla 40 milijonov evrov. PSG je sicer že pred tem odštel 60 milijonov evrov za Achrafa Hakimija, ki je prestopil iz Interja.

DELITE
Pomakni se na vrh