V 94. letu je umrla igralka Pat Hitchcock

V 94. letu starosti je umrla Pat Hitchcock, edina hči režiserja Alfreda Hitchcocka, ki je tudi igrala v njegovih filmih. Med drugim je nastopila v Hitchcockovih filmih Trema (1950), Tujca na vlaku (1951) in Psiho (1960). Njena hči Katie O’Connell-Fiala je potrdila, da je njena mama preminila v ponedeljek v mestu Thousand Oaks blizu Los Angelesa.

Kot poroča spletni portal Variety, je Pat Hitchcock začela igrati že kot otrok. Leta 1939 se je družina preselila v Los Angeles, zatem pa je Pat Hitchcock nastopila najprej na odru, v broadwayskem muzikalu Violet.

V očetovem Psihu je bila sodelavka Caroline, ki je glavni ženski vlogi Marion Crane ponudila svoja pomirjevala. V Tujcih na vlaku je igrala Barbaro Morton, sestro lika Anne Morton.

Med drugim se je pojavila v filmih in TV serijah The Case of Thomas Pyke, Deset zapovedi, Suspense, Suspicion, My Little Margie, Matinee Theatre in The Life of Riley ter v desetih epizodah antologije Alfred Hitchcock Presents. V 70. letih minulega stoletja je igrala še v TV filmih Skateboard, Six Characters in Search of an Author in Ladies of the Corridor, sicer pa se je po rojstvu treh hčera od igranja v veliki meri poslovila.

Pat Hitchcock je pisala za očetovo revijo Mystery Magazine in kot soavtorica skupaj z Laurentom Bouzereaujem napisala biografijo svoje mame z naslovom Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man.

Leta 2018 ji je v požaru Woolsey, ki je divjal v Južni Kaliforniji, pogorela hiša. Njen mož Joseph E. O’Connell mlajši je umrl leta 1994, še navaja Variety.

DELITE
Pomakni se na vrh