»SAVRŠENSTVO BEZ MANE«

Jurij Ban Hodohmet

Saj sem vedel, da se mi bo pisanje kolumn prej ali slej obrestovalo. Pa ne gre za finančno nagrado, gre za nekaj več.

Če se spomnite moje kolumne Moje življenje je ribji brodet, objavljene na tem portalu, v kateri sem opisoval svoje življenje skozi pesmi skupine Riblja čorba, boste razumeli, za kaj gre. Skratka, kolumno je prebral sam presvetli frontman skupine Bora Đorđević in tako ga je navdušila, da je nagovoril organizatorja koncerta Riblje čorbe v Celju, gospoda Dušana Kondo, da me »stauha« in povabi na koncert.

Po pravici povedano nisem imel namena iti, čeprav sem za koncert vedel – preprosto sem trenutno preveč zaposlen in kar nekaj organizacije in logistike je bilo potrebne, da so stvari v domačem podjetju v moji odsotnosti tekle tako, kot je treba. A menda ne bom rekel ne, če te na koncert povabi Bora Đorđević – to bi bilo pa že kar malo preveč naduto. V Celju imam tudi kar precej sorodstva in ti so me obiskali v Ljubljani dan po koncertu in bili začudeni, češ, zakaj hudiča se nisem oglasil, če sem bil tam. Ampak je bilo, roko na srce, kar preveč dela.

Najprej sva z ženo obiskala znano celjsko picerijo, katere lastnik je moj prijatelj s Facebooka. Tudi sicer imam na FB-ju kar precej Celjanov. Potem sva se šla nastanit – prek platforme Booking, s katero tudi sam sodelujem, nama je uspelo rezervirati sobo v hotelu v neposredni bližini prireditve. Tega ob rezervaciji seveda nisem vedel ali kot rečemo: več sreče kot pameti, neumen kmet ima debel krompir in kar je še podobnih rekov.

Kavica, pijačka, eno uro poležavanja v sobi, potem pa hajd na prizorišče. Tam srečam starega kamerada Iztoka Gartnerja, znanega celjskega radijskega in televizijskega voditelja, povezovalca prireditev, kolumnista, blogerja, filmskega in glasbenega kritika in še kaj. Ravno sva se zapletla v klepet, ko so mimo prihrumeli moji bivši radijski kolegi – glasbena urednika Dragan Bulič in Jernej Vene. Tudi z njima smo se toplo pozdravili. Tudi sicer ni manjkalo znanih obrazov, predvsem iz sveta glasbe – Slavc L. Kovačič, Matjaž Ograjenšek, Dadi Daz, če naštejem le nekatere med njimi. Pa tudi oseb, ki jih poznam bodisi osebno bodisi s Facebooka, ni zmanjkalo.

Okoli 21. ure se je prireditev vendarle začela, kot predskupina so nastopili celjski Trium. Gre za skupino prekaljenih rokerjev, ki so se vsi kalili že v drugih skupinah in imajo za seboj dolgoletne kariere, v tej postavi pa so skupaj približno štiri leta. Po nastopu Triuma je sledilo presenečenje, saj je organizator na oder povabil srebrno olimpijko Tino Trstenjak in zlatega olimpijca Benjamina Savška, ki je za to priložnost menda celo prekinil dopust in se v Celje pripeljal iz Zadra. Nato pa je nastopil čas za glavne zvezde večera – Ribljo čorbo.

Od prve do zadnje minute nas Bora in njegovi fantje niso šparali. Žagali so komad za komadom, tako da sem se moral vmes malo usesti – vendarle nisem več najmlajši. Koncert je bil dolg po vseh merilih, saj so, če sem prav štel, odigrali kar 32 pesmi (običajno je okoli 22). Verjamem, da tudi zato, ker je organizator osebni prijatelj Bore Đorđevića, pa se mu je Bora želel oddolžiti. Skratka, vse pohvale za organizacijo, vse je potekalo gladko in brez težav, Čorba je nažigala kaki 2 uri in 15 minut, nizali so hit za hitom, zadovoljna publika – z mano vred – je glasno prepevala in vsi smo se imeli fajn. Po koncu koncerta še čvek in pivo s prijatelji, nato pa »andiamo a letto«. Prijazni hotelski receptor pa mi je posodil tudi polnilnik za mobitel, ki sem ga bil pozabil doma.

Večer brez napake!


Jurij B. Hudohmet je glasbeni urednik, sobar, navijač Liverpoola, mož, oče. Ne nujno v tem vrstnem redu.

DELITE
Pomakni se na vrh