Taja ceni iskrenost

Vas je očarala skladba Poglej me, ki jo je spomladi spustila v eter pevka Taja, Mariborčanka, ki je na sceno prišla najprej v skupini Jazzladies? Nič čudnega, saj je Taja v skladbo prelila svoje osebne izkušnje, pa tudi sicer je ta mlada dama izvrstna glasbenica.

»Glasbo imam rada, ker je moja zaveznica v najtežjih trenutkih življenja, zdravilo in tudi moja največja sreča, moj dnevnik, ki ga živim in delim z drugimi. Skoraj zagotovo lahko rečem, da si ne predstavljam življenja brez glasbe, saj sva nerazdružljivi,« pravi Taja, ki je po horoskopu vodnarka (kar dvojna, saj ima vodnarja tako v soncu kot tudi v luni).

»Prihajam iz družine z dvema starejšima bratoma, zato sem v prvi fazi otroštva razvijala bolj fantovske lastnosti, kot je igranje z avtomobilčki, bila pa sem tudi ‘poklicna’ vratarka zanju in doživela še kakšno podobno trpljenje mlajše sestre. Je pa eden izmed bratov tudi glasbenik, bobnar, in ob njegovih bendih sem si že kot majhna želela biti del glasbenega sveta, prav tako pa je tudi oče velikokrat poprijel za kitaro,« se spominja Taja, ki jo je glasba tako spremljala že od zgodnjega otroštva. »Mama pravi, da sem že kot zelo majhna odgovarjala na pojoč način, torej sem besede tvorila melodično. Potem je bilo moje izrazno sredstvo klavir, na katerega sem začela skladati, v srednji šoli pa sem začela še pesniti in pozneje se je vse skupaj povezalo. Glasbeno sem se kalila s svojo prvo zasedbo, to je bil prvi izključno ženski jazz band pri nas, Jazzladies, pri katerem sem igrala klavir in pisala glasbo, tudi za druge. Rok Vilčnik je slišal moje demo posnetke in me spodbujal, da postanem pevka in se predstavim s svojimi skladbami, kar sem res storila na festivalu Godibodi leta 2018. Takrat sem kot pevka prvič nastopila s svojo skupino Taja &The Kirkwaalds. Kasneje mi je pomagal tudi Emkej, ki je gostoval na mojem prvem singlu Ni važno in mi pomagal s prijateljskimi nasveti,« pripoveduje o svoji glasbeni poti.

»Poglej me je skladba, ki sem jo napisala v zimskih mesecih, iskreno, iz življenjskih izkušenj, kar tudi sicer počnem. Želim biti iskrena in to imam rada tudi pri drugih izvajalcih in ljudeh. Vsaka pesem, ki jo izdam, mi je takoj všeč in jo želim čim prej deliti z drugimi – in tako je bilo tudi pri Poglej me. Za glasbeno in producentsko ekipo sem tokrat izbrala Kevina in Clifforda, ki sta profesionalca na svojem področju. Snemali smo na daljavo, od doma, saj so bili ukrepi čedalje strožji, meje med občinami so bile zaprte in povezali smo se kar prek aplikacije Whatsup,« razlaga Taja, ki je trenutno samska, saj smeje se pravi: »Ko bo prišel pravi naproti, upam, da se prepoznava. Moj moto je, da je bolje biti sam kot vztrajati v slabem razmerju. Trenutno lahko rečem, da je moja ljubezen kar moj posvojenček, gluh bel muc z imenom Toto.« 

DELITE
Pomakni se na vrh