Strganje jezika in žvrkljanje sezamovega olja naj postane del ustne higiene

Bilka Baloh

Ajurveda uporablja najbolj naravnih metod za zdravljenje telesnih težav. Med najmočnejše orodje, ki je hkrati najpreprostejše in najcenejše, prištevamo strganje jezika in žvrkljanje sezamovega olja. Ponoči se skozi jezik izločajo toksini in pred umivanjem ustne votline jih je treba odstraniti. Najprimernejša so bakrena strgala.

Za marsikoga je nepredstavljivo, da ima tako preprosta terapija tako dramatičen učinek in da hkrati lahko zdravi izčrpavajoče degenerativne bolezni. Olje samo po sebi ne zdravi, kajti za to poskrbi telo samo. Olje le pomaga pri samozdravljenju. Naše telo je neverjeten stroj, ki ne potrebuje veliko, da ostanemo zdravi.

Ko odstranimo okoliščine, ki povzročajo bolezni, in telesu zagotovimo, kar potrebuje za regeneracijo, lahko preprečimo marsikatero bolezen. Žvrklja    nje olja v ustih odstrani mikroorganizme, ki v telesu povzročajo nered. Olje prepreči širjenje strupov naprej v telo. Večina mikroorganizmov, ki so naseljeni v ustni votlini, so enoceličarji. Prikriva jih lipidna ali maščobna membrana, lahko bi ji rekli celična koža. Tudi membrane, ki obdajajo naše lastne celice, so pretežno iz maščob. Ko olju – maščobi – dodamo vodo, ostaneta ločena. Torej nismo z zobno pasto in vodo pri odstranjevanju mikroorganizmov naredili tako rekoč ničesar. Ko pa zmešamo dve olji, se spojita, saj se privlačita. To je vsa skrivnost strganja jezika in žvrkljanja olja. Na koncu ustne higiene si zobe speremo še z žajbljevim hidrolatom, ki deluje antibakterijsko in izboljša ustni zadah.


Bilka Baloh je avtorica knjige Post, seme zdravja, ki govori o terapevtskem postenju. Sodeluje z uradno medicino, v katero vpleta doktrino ajurvede. S klienti rešuje tudi zapletene primere, kot je čiščenje telesa po kemoterapiji in drugem zdravljenju, v katero so vpletene večje količine najrazličnejših zdravil, zniževanje telesne teže in drugo. Bilko in njeno delo lahko spremljate tudi na postsemezdravja.si.

DELITE
Pomakni se na vrh