Smučišče Mölltaler Gletscher – tu lahko smučate tudi poleti!

Smučišče Mölltaler Gletscher

Slovenci smo radi v hribih in marsikdo poleti namesto na morje ohladitev raje išče v gorah. Toda pred vročino lahko pobegnete še malo višje, recimo na 3000 metrov nadmorske višine, na smučišče Mölltaler Gletscher, ki obratuje vse poletje, saj se v jasnih nočeh temperatura dovolj spusti, da je sneg zjutraj spet trd in več kot primeren za izvrstno smuko!

To smučišče, ki je le dobri dve uri oddaljeno od Ljubljane, je edini ledenik na Koroškem in ima skupaj 17,4 km smučarskih prog, ki so dovolj raznovrstne, da bodo zadovoljni tako začetniki kot tudi bolj izkušeni smučarji. V teh dneh so odprte tri od štiri vlečnic, snega pa je 250 cm, tako da je jasno, da bo snežne odeje več kot dovolj in bo tudi letos lahko smuka trajala vse leto.

Na tem smučišču so zelo radi smučali Kostelićevi, ko sta Ivica in Janica še trenirala in se šele trudila priti na svetovni vrh, kar jima je tudi uspelo. Tudi sicer ta ledenik tekmovalci radi obiščejo čez poletje, saj je zaradi idealnega nagiba primeren za vse discipline.

Ledenik je pred kratkim s kolegi smučarji obiskala tudi novinarka in pisateljica Katarina Keček: »Roman Umetnost zavijanja z očmi sem napisala že pred tem, sem pa izkoristila nekaj prostih dni, da sem se pred uradnim izidom knjige še malo sproščeno zabavala na snegu. Tam sem bila prvič in priznam, da mi je bilo nenavadno v veliki vročini pakirati smučarsko opremo. A ne samo, da je bil sneg izvrsten do popoldneva – med našim obiskom je celo na novo zapadel. Smuka je bila torej več kot dobra, treba je samo paziti na močno sonce, ki popoldne kar vabi na ležalnike in mene je celo malo opeklo. Sicer pa ni bilo gneče, dom na vrhu pa ima dobro ponudbo hrane in pijače, tako da je poskrbljeno za vse udobje, četudi prespiš na vrhu, kot smo to naredili z našo ekipo. Zdaj pa že iščem proste termine, da se čim prej spet vrnem.« 

 

DELITE
Pomakni se na vrh