Jani je s konjev presedlal na kure

Voditelj na TV3 in pevec Jani Krmac ima doma pravi živalski vrt, saj je velik ljubitelj živali, dreser, kaskader, rejec … No, prav vseh eksotičnih živali res nima, ima pa že dolgo zelo veliko konjev, saj se ukvarja z naravnim konjarstvom, pa pse, mačke, koze, gosi, golobe … V zadnjem času pa je še posebej navdušen nad črnimi kokošmi, ki jih pridno vozi na razstave – no, med razglašeno epidemijo jih ni bilo, tako da je bil gotovo ob nekaj medalj, kajti žirija je povsem očarana nad njegovimi pernatimi varovankami.

»Marsikdo misli, da obstajajo samo razstave mačk in psov, a ni tako. Jaz razstavljam kokoši, in to ne neke običajne pasme, temveč zelo posebne in zanimive. Ayam cemani izvirajo iz Indonezije, njihova značilnost pa je, da imajo hipermelanozo oziroma hiperpigmentacijo, zaradi česar so čisto črne. Črne so tako od zunaj kot od znotraj, kar pomeni, da so črni tudi njihovi notranji organi, kosti … Le jajca, ki jih valijo, so skoraj bele barve. Sem edini v Sloveniji, ki se resno ukvarjam z njihovo selekcijo. Najboljše primerke uvažam iz vse Evrope in ustvarjam nove generacije na slovenskih tleh. Težava je, ker so jih Evropejci že mešali z drugimi pasmami in jih tako počasi uničili, uvoz iz Indonezije pa je zaradi zakonodaje nemogoč.«

Jani je tudi član društva gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona, ki tudi organizira razstave teh živali. Na eni je že dobil medaljo za svojo kokoš.

DELITE
Pomakni se na vrh