Danes praznuje Mario Galunič

Danes, v soboto, 21. avgusta, praznuje 52. rojstni dan televizijski voditelj in urednik Mario Galunič, zagotovo eden najbolj prepoznavnih obrazov naše TV Slovenija.

Mario se je rodil v Mariboru, kamor so se iz Hoč z družino preselili ob začetku njegovega šolanja. Maribor je po končani srednji družboslovni šoli zapustil zaradi služenja vojske (bil je v Sarajevu in na Kosovu), potem pa se je vpisal na študij slovenskega jezika in književnosti v Ljubljani. Še preden je diplomiral in še kako leto potem je delal kot učitelj slovenščine, vendar je v tistem času že bil tudi redni sodelavec TV Slovenija, tako da je bil kmalu preveč prepoznaven za takšno delo.

»Mladim je težko razložiti, da so se včasih vse generacije ob isti uri usedle pred televizor in si ogledale neko oddajo. Tega danes ni in tudi take gledanosti ne doseže nobena oddaja več. Prvo sezono oddaje Zoom je gledala tretjina Slovenije! Le obisk papeža je imel tisto leto višjo gledanost. Danes bi bilo to težje, saj je ogromno različnih oddaj, različnih televizij,« je povedal v intervjuju pred časom o tem, kako izjemno priljubljena je bila njegova prva oddaja, ki je imela celo njegovo ime v naslovu: Zabava okrog osmih pri Mariu. Mario je sicer začel delo na televiziji kot novinar, pa kot strokovni sodelavec, saj je v kvizu Besede, besede, besede razlagal pomen neke besede, bil je tudi bralec besedila in sporočevalec glasov na Evroviziji, pa voditelj festivalov, ampak pri Nedeljskih 60, kjer je bil eden od voditeljev, ki so se menjali, je dokazal, da je sposoben za večje preizkušnje, tako da je najprej dobil oddajo ZOOM, potem Mario, pa Avtoportret, Spet doma, Moja Slovenija, danes pa ga gledamo v oddaji Joker.

DELITE
Pomakni se na vrh