Umrl nekdanji predsednik HZS Ernest Aljančič

V 77. letu je v Ljubljani umrl dolgoletni športni funkcionar Ernest Aljančič, poročajo slovenski mediji. Aljančič je bil v športnih vodah najbolj znan kot dolgoletni predsednik Hokejske zveze Slovenije in član sveta Mednarodne hokejske zveze IIHF.

Kot so zapisali na spletni strani Dela, je “Nestl”, ki je imel zadnja leta različne zdravstvene težave, odraščal v športni družini, njegov oče je bil med začetniki hokejske igre na tem območju in tudi član hiše slavnih IIHF.

Aljančič, pravnik po poklicu, se je, kot piše Delo, kot najstnik rekreativno ukvarjal z nogometom, resneje pa z rokometom in predvsem hokejem na ledu, kjer je zbral tudi šest reprezentančnih nastopov.

Bil je tudi eden prvih v Sloveniji, ki se je ukvarjal s športnim trženjem, delal je s smučarsko zvezo, leta 1997 pa je na vrhu Hokejske zveze Slovenije nasledil Ljuba Jasniča, prav tako prepoznavnega športnega funkcionarja, dodajajo pri Delu. Ko je hokejsko zvezo vodil Aljančič, se je Slovenija leta 2001 prvič prebila v elitno skupino.

DELITE
Pomakni se na vrh