Čistila za popolno in sijočo kožo

Čiščenje je prvi, a vsekakor izjemno pomemben korak na poti do lepe, sijoče, mladostne kože. Po drugi strani pa lahko s preveč agresivnimi čistili kožno bariero tudi poškodujemo in si naredimo veliko škode. Ampak z izdelki, ki jih predstavljamo tokrat, ne morete zgrešiti.

Encimsko čistilo v prahu

Cleansing enzyme cleanser kozmetike Babor je encimsko čistilo v prahu za vse tipe kože z vitaminom C ter encimoma subtilizin in lipaza. Poskrbi za intenzivno čiščenje in nežno eksfoliacijo kože. Rezultat: učinkovito čiščenje brez poškodb epidermalne bariere, koža je čista, sveža, brez občutka nelagodja in zategovanja. Na trgu je že nekaj encimskih čistilcev, saj so resnično zelo učinkoviti in poskrbijo za sijočo kožo, tale pa je gotovo v vrhu učinkovitosti.

Čistilno maslo s super živili in prebiotiki

Kozmetika Elemis ima že dalj časa v ponudbi čistilno maslo, ki navdušuje mnogo ljubiteljic, saj je izredno učinkovito pri čiščenju kože, a je pri tem ne izsuši. Lahko ga uporabite tudi kot masko, saj je koža po nekaj minutah resnično nahranjena in sijoča. Superfood AHA glow cleansing butter je novejše maslo s še več hranilnimi učinkovinami. Maslo učinkovito očisti kožo ter odstrani dnevne nečistoče, sebum in ličila. Izdelek se lahko uporablja kot dnevno čistilo, hranljiva in vlažilna maska ali pa kot odstranjevalec ličil za oči in ustnice, saj nima dodanih dišav in ne draži oči. Formulacija vsebuje prebiotike (aktivne sestavine, ki pospešujejo rast, razmnoževanje in aktivnost koristnih mikroorganizmov na koži) in naravno mešanico izvlečkov rastlinskih superživil, ki kožo negujejo, vlažijo, izboljšajo regeneracijo ter pripomorejo k celovitosti epidermalne bariere in antioksidativni zaščiti kože. Mednje prištevamo izvleček fermentirane buče (bogat z alfa hidroksi kislinami – AHA) in fermentirane češnje acerole ter olje semen čije in mangovo maslo, ki vsebujejo antioksidante, minerale in elemente v sledovih, polifenole in flavonoide, maščobne kisline omega-3 in omega-6 . Koža je po uporabi globinsko očiščena, nahranjena, gladka, mehka in sijoča.

Čistilna blazinica za obraz 7 to 3

Kozmetika Lush ima že nekaj časa v ponudbi blazinice za obraz, ki so še en korak k zmanjševanju odpadkov. Ta večkratno uporabni in biorazgradljivi čistilec in odstranjevalec ličil je zaradi osnove iz irskega mahu in fino mletega belega fižola do kože svilnato nežen, za uravnoteženo polt pa sta v njem še čistilni poparek sveže orhideje in ylang ylang. Vse, kar morate storiti, je, da si zmočite obraz in nanesete malce vode še na enega od vogalov blazinice, nato pa z njo nežno podrsite po obrazu. Ob tem se aktivira blaga čistilna krema, ki si jo nežno vtrete v kožo in jo nato splaknete. Z blazinico lahko odstranite tudi ličila s predela okrog oči: z navlaženim delom blazinice se podrgnite po trepalnicah in tako nežno odstranite maskaro ter nato sperite. Po čiščenju pa kožo tonirajte in navlažite kot običajno. Potem ko ste si odstranili ličila, blazinico za večkratno uporabo sperite z malce tople vode in jo pustite v posodici za milo, da se posuši. V povprečju lahko blazinico uporabite od tri- do petkrat. Priporočamo, da to storite v enem tednu od prve uporabe. Ko ste blazinico porabili, jo preprosto vrzite na kompost ali med organske odpadke, kjer se bo brez škode za okolje razgradila. Po podatkih organizacije Water UK predstavljajo blazinice za obraz 93 % materiala v vseh zamaških, ki jih odkrijejo v kanalizacijskih ceveh; njihova zamenjava z biorazgradljivimi je torej očitno zelo dobra ideja.

Čistilna pena

Čistilna pena kozmetike Janssen Cosmetics zelo učinkovito očisti kožo, saj vsebuje tenzide, izvleček kamilice in panthenol, ki poskrbijo, da je koža po čiščenju sijoča in navlažena, ne pa izsušena. 

Nežno čistilo za obraz

Med čistili za obraz ima slovenska dermokozmetika Aikon res izjemen izdelek – Barrier safe Cleanser je nežen, a učinkovit, negovalen in vlažilen čistilec za splošno čiščenje obraza, odstranjevanje ličil in maskare. Kremasta formula zlahka in temeljito očisti nakopičene odmrle celice ter nečistoče iz kože. Povrhnjico osveži, navlaži in hkrati ne poškoduje občutljive zgradbe bariere kože. Glavna učinkovina čistila so biopenilci glikolipidi z odličnimi čistilnimi lastnostmi, ki v primerjavi z drugimi penilci ne vplivajo na bariero kože. Glikolipidi so izjemno blagi do kože in sluznice. Iz prve roke lahko poročamo, da gre za res izjemno učinkovit čistilec, ki kože ne izsuši, ampak neguje.

DELITE