INTERVJU: Jure Godler spet v akciji

Jure Godler

Danes zvečer se na Planet TV začenja že 14. sezona najzabavnejše politične satirične oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem. Voditelj, ki je poletje očitno izkoristil za pisanje svojega drugega zabavnega akcijskega romana Vohun, ki me je okužil, saj je ta te dni prišel v knjigarne, je vesel, da je oddaja še vedno zelo dobro gledana. Ob tej priložnosti smo mu tudi postavili nekaj vprašanj.

Začenja se že 14. sezona, čestitke! Ste pričakovali, da bo oddaja tako dolgo na sporedu?

Hvala za čestitke, zelo ste prijazni! Pričakoval sicer nisem, sem si pa tega gotovo želel. Vsakemu projektu, ki se ga človek loti z ljubeznijo, zanosom in vanj vloži veliko truda, sam želi najbolje in upa, da bo trajal čim dlje. Vesel sem, da nam to uspeva.

Kolikokrat ste imeli težave zaradi kakšnih šal v oddaji?

Ravno nasprotno, vse prej kot težave. Po eni strani sem vesel, da je tako, po drugi strani pa si želim, da bi s kakšnim štosom zanetil kakšno mednarodno afero, po kateri bi čez 20 let posneli film.

Česa se bojite v tej sezoni? Da ne bo gradiva za šale, da se bodo preveč ponavljale (covid je še vedno glavna tema …)?

S pisci se dela ne lotevamo s strahom, kot smo se ga nekaj časa ob izbruhu epidemije. Vedno se trudimo najti zabaven zorni kot za vsako situacijo. Morda se bojim samo tega, da bi mi crknil trotel boben, kot se je to zgodilo nekoč … in vem, zdaj sem razblinil fantazije vsem, ki so mislili, da v kamero govorim iz glave.

Pripravljate morda kakšno novo rubriko? Res imate nekaj blazno posrečenih rubrik, ki že s samim imenom nasmejijo.

Vedno osvežujemo rubrike in jih prirejamo po aktualnih dogodkih. Če bo kakšna nova, bo odvisno od navdiha, gotovo pa se vrnejo stare in priljubljene, tako Planet 18+ in Globalno bizarno.

Imate kaj treme pred prvo oddajo ali je to za vas zdaj res rutina?

V tem res uživam, tako da o tremi ne bi govoril, je pa vedno zraven malce adrenalina, čeprav smo posneli že okrog dvesto oddaj.

DELITE
Pomakni se na vrh