Splošna bolnišnica Slovenj Gradec od ponedeljka na zdravljenje vnovič sprejema covidne bolnike

bolniške postelje

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, kjer so nazadnje bolnike s covidom-19 zdravili v začetku junija, bo v ponedeljek na zdravljenje ponovno začela sprejemati covidne bolnike. Potrebe po hospitalizacijah naraščajo zaradi izrazito poslabšane epidemiološke slike v državi in razmeroma nizke stopnje precepljenosti, so sporočili iz bolnišnice.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zagotavljajo, da so na ponovno odprtje oddelka za bolnike s covidom-19 dobro pripravljeni.

Maja letos so v starem kirurškem bloku bolnišnice uredili poseben oddelek, kjer lahko trenutno sprejmejo 25 bolnikov, sicer pa je na oddelku možno sprejeti še več bolnikov, skupno 50 bolnikov na navadnih posteljah. Nekaj bolnikov lahko bolnišnica zdravi tudi v intenzivni enoti, razpolaga pa tudi z zmogljivostmi za sprejem pediatričnih bolnikov in porodnic s covidom-19.

V bolnišnici napovedujejo, da bodo poleg zdravljenja covidnih bolnikov vlagali vse napore v to, da bo obravnava vseh ostalih bolnikov potekala čim bolj nemoteno.

“Koliko bomo pri tem uspešni, pa je odvisno tudi od vseh nas državljanov oz. od precepljenosti populacije proti covidu-19. Podatki iz bolnišnic potrjujejo, da je verjetnost, da bomo potrebovali hospitalizacijo, bistveno večja, v kolikor nismo cepljeni,” so zapisali v bolnišnici, kjer so ponovno pozvali k cepljenju proti covidu-19.

Strategija za zdravljenje covidnih bolnikov, ki določa načrt odpiranja covidnih oddelkov v slovenskih bolnišnicah, je sicer predvidela, da se covidna oddelka v bolnišnicah Slovenj Gradec in Jesenice odpirata v tretji od šestih faz epidemije covida-19, torej takrat, ko se v bolnišnicah zdravi do 500 covidnih bolnikov, medtem ko predhodna, četrta faza, ki še ne vključuje slovenjgraške bolnišnice, velja, dokler je v Sloveniji hospitaliziranih do 250 covidnih bolnikov.

Po današnjih podatkih v bolnišnicah zdravijo 180 bolnikov s covidom-19.

Trenutno bolnike s covidom-19 zdravijo v obeh kliničnih centrih v Ljubljani in Mariboru, v Splošni bolnišnici Celje, na Kliniki Golnik ter bolnišnicah v Murski Soboti, Novi Gorici in Novem mestu, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

DELITE
Pomakni se na vrh