KNJIGE: Zabavno branje

Nekatere knjige potrebujejo več pozornosti, druge manj. Ampak tudi bolj lahkoten roman nas lahko napolni, nam daje misliti ali pa nas zabava – v tem času pa zabave nikakor ne gre podcenjevati, kajne?

Emily Henry: Roman za plažo

Kaj se zgodi, ko pisateljica romanc ne verjame več v ljubezen, pisatelj pa zapade v rutino? Nekega večera ena stvar vodi k drugi in soseda skleneta dogovor, s katerim bi se rešila pisateljske blokade in ki se po njunem mnenju ne more izjaloviti: Augustus bo čez poletje napisal kaj veselega in romantičnega, January pa naslednji veliki sodobni roman. Vsak bo dokončal svojo knjigo in nobeden se ne bo zaljubil. Ampak seveda v tej zabavni in romantični knjigi ne manjka presenečenj, tudi romantičnih ne, zato je zgodba ves čas zanimiva.

Taylor Jenkins Reid: Vseh sedem mož Evelyn Hugo

Avtorica, ki je pred časom navdušila z zgodbo o Daisy Jones, napisano kot preplet spominov njenih bližnjih, tokrat predstavlja zgodbo velike hollywoodske dive, ki si na presenečenje vseh izbere mlado neizkušeno novinarko, da bi napisala spomine. Čeprav so Hugojevo ves čas uspešne kariere spremljali tabloidi in preučevali vsak njen korak, se izkaže, da je uspešno skrivala veliko skrivnost in da je bolj kot vseh sedem mož ljubila svojo ženo … Knjiga je kot nalašč za ljubitelje dobrega, a lahkotnega branja, saj nas popelje v svet zvezdništva in glamurja, razkriva pa tudi, da uspeh v poslu še ne zagotavlja sreče.

Samantha Young: Sen poletne noči

Romantična komedija avtorice prodajnih uspešnic po New York Timesu popelje junakinjo Evie Starling v prijetno knjigarno sredi angleške vasice, ji obrne svet na glavo in ponudi nove priložnosti. Ko pri triintridesetih v Chicagu ugotovi, da so jo spregledali za napredovanje v službi, se Evie v navalu navdiha odloči za dopust v slikoviti angleški vasici. Dopustniški paket vsebuje začasno vodenje knjigarne, nad katero je prosto najemniško stanovanje. Hitro se zaplete v življenja, ljubezenske zveze in vso dramatičnost, ki spremlja vsakdan prijaznih vaščanov, med katerimi je tudi očarljivi kmet Roane Robson …

Marie Tremayne: Upornica brez krinke

Ljubiteljice zgodovinskih romanov morda že poznajo serijo Neubogljive neveste z zgodbami mladih plemiških deklet, ki si ne želijo zakona brez ljubezni. V tretji knjigi iz serije je glavna junakinja Caroline, ki se po fiasku v Londonu umakne na podeželje k teti, vendar tudi tam ne ubeži težavam. Novi sosed bi rad ravno tisti del posesti, ki ga ima ona najraje, njena starša pa očitno kljub vsej zabavi, ki si jo privoščita, nista pozabila na hčer, ki jo po mnogo letih obiščeta z zahtevo, da se čim prej poroči … Lahkotno branje.

DELITE
Pomakni se na vrh