Črnogorski premier Zdravko Krivokapić: Protesti naj bi destabilizirali državo

Zdravko Krivokapić

Nasilni protesti proti nedeljskemu ustoličenju črnogorskega metropolita Joanikija so bili po oceni črnogorskega premierja Zdravka Krivokapića namenjeni destabilizaciji države in njenega vodstva. Kot je včeraj novinarjem v Podgorici še dejal Krivokapić, je ta namen “določenih struktur” spodletel, zahvaljujoč odločnemu ravnanju policije.

Črnogorski premier je še dejal, da po nedeljskih dogodkih ni “ne zmagovalcev in ne poražencev”, državljani pa so se izkazali za dostojanstvene. Ocenil je še, da so bile razmere v Črni gori pred dvema dnevoma zelo zapletene in da bi se država, če bi se uresničilo to, kar so nekateri načrtovali, znašla v državljanski vojni.

Prav tako je Krivokapić na novinarski konferenci napovedal, da bodo v prihodnjih sedmih dneh analizirali, kar se je dogajalo na Cetinju, in sporočil, da “nikomur ne bo prizaneseno, ne glede na funkcijo in zaščito stranke”.

“Vsi, ki so kakorkoli grešili, bodo morali prevzeti odgovornost,” je posvaril predsednik črnogorske vlade, na spletni strani poročajo podgoriške Vijesti.

Menil je tudi, da črnogorski predsednik Mile Đukanović in njegov predhodnik Filip Vujanović v nedeljo v času neredov ne bi smela biti v Cetinju, saj bi moral prav sedanji predsednik pokazati, da je predsednik vseh državljanov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Poudaril je tudi, da je Črna gora neodvisna država, ki je ne more ogroziti ne Srbija ali katera druga država.

V nedeljskih izgredih med črnogorsko policijo in nasprotniki ustoličenja črnogorskega metropolita v Cetinju je bilo po zadnjih podatkih ranjenih približno 60 ljudi, med njimi približno polovica policistov.

DELITE
Pomakni se na vrh