Božidar Wolfand Wolf navdušuje doma in v tujini

Božidar Wolfand Wolf

To leto si bo Božidar Wolfand Wolf lahko zapomnil po številnih uspehih. Dejstvo je, da ga kljub trem desetletjem, ki jih je preživel v Ameriki, domače občinstvo ni pozabilo, kar ne preseneča, saj je zagotovo eden najbolj karizmatičnih pevcev, ki so kdaj stali na naših odrih. V zadnjih dneh pa je doživel še dva uspeha: izdal je novo pesem in videospot, z nastopom na festivalu v Ohridu pa je prepričal žirijo.

»Najlepše stvari se vselej zgodijo ob pravi osebi,« pravi legendarni Božidar Wolfand Wolf, ki po uspešnici Imela sva vse predstavlja novo, še bolj energično ljubezensko skladbo Najlepše stvari, ki je poklon ženskemu spolu. Melodijo je ustvaril Wolf, besedilo je napisal Rok Lunaček, za aranžma in produkcijo pa je poskrbel Krešimir Tomac. Ekipa je torej ista kot pri prejšnji pesmi. Pesem si lahko že tudi ogledate, saj je mladi režiser Rok Breznik in njegova ekipa Foto Factory, s katerimi je Wolf sodeloval že pri prejšnji skladbi, poskrbela za izvrsten videospot. Posnet na dveh lokacijah, na gradu Štatenberg in Ptuju, prikazuje zanimivo zgodbo v dveh časovnih obdobjih. V njem nas popelje v preteklost, kjer je kot mlad kitarist z glasbo izrazil svojo ljubezen – in ta je bila slišana.

Sicer pa se je Wolf te dni vrnil iz Makedonije, kjer je preživel zanimiv teden, saj je nastopil na festivalu in za izvedbo pesmi Maybe someday dobil nagrado občinstva. Avtor pesmi je najbolj poznani makedonski skladatelj Grigor Koprov (na sliki z Wolfom in nagrado), kar je še en dokaz, da našega pevca izjemno cenijo v regiji, saj Grigor sodeluje samo z najboljšimi – pred leti je recimo prav on napisal prve uspešnice za Tošeta Proeskega.

Zanimivo je, da se je festival zaradi žalovanja zaradi požara v bolnišnici v Tetovu začel šele opolnoči v soboto, kar pomeni, da je Wolf nastopil šele ob 1.40 zjutraj! »Bilo je mrzlo, vendar super vzdušje. Spat smo šli ob štirh zjutraj, tako da je jasno, da smo se imeli lepo. Najbolj sem se razveselil Vlada Kalemberja, s katerim sem se družil po dolgem času. Sicer pa je Ohrid prelep, lepo urejen, tako da priporočam kak izlet v tiste konce,« nam je zaupal glasbenik.

DELITE
Pomakni se na vrh