Dvojni intervju: Suzana in Taiji o svojih jutrih in nočeh

Suzana in Taiji o svojih jutrih in nočeh

Jutri, 20. septembra, se na Planet TV začne oddaja Jutro na Planetu, ki jo bosta vodila Suzana Kozel in Taiji Tokuhisa. Voditelja obljubljata, da bodo oddaje pestre in polne zanimivih vsebin, nas pa je ob tem najbolj zanimalo, kaj onadva počneta zjutraj, pa tudi ponoči …

Kdaj sta se zbujala prej in kako se bosta po novem?

SUZANA KOZEL: Po naravi sem bolj podobna polhu, rada spim in obožujem jutranja poležavanja. Zadnja leta mi sicer le redko uspe, da prespim sončni vzhod, saj me namesto jutranje budilke, ki je mimogrede nisem navila že nekaj časa, zbujata otroka. Nista ravno zaspanca. (smeh) Odkar sem mama, zame ni prezgodnje ure (smeh), zato upam, da od 20. septembra, ko začnemo z Jutrom na Planetu, ne bo večjih težav z vstajanjem sredi teme.

TAIJI TOKUHISA:  Po navadi se zbujam okoli 7h, 7.30, kar pa se bo seveda sedaj spremenilo. Po vsej verjetnosti bom zdaj budilko nastavljal že ob 5ti uri. In tako me čakajo tudi bolj zgodnji odhodi v posteljo zvečer.

Kakšna jutranja budilka vama je najbolj všeč?

SZ: Poleti obožujem predvsem prve sončne žarke, ki so znanilci novega dne, sicer pa se ne branim nežnega žgečkanja po podplatih (smeh), iz postelje pa me zagotovo izstreli vonj po jutranji kavi. Brez nje se zame dan sploh ne začne.

TT: Tista, ki sploh ne zvoni, kar pomeni, da vstanem, ko se zbudim. (smeh) Zaenkrat sem imel skoraj vsak dan ta privilegij, ki se bo sedaj spremenil, a se veselim tudi nove spremembe, ko bom imel priložnost spoznavati mesto preden se prebudi. Sicer imam na budilki nastavljeno ”zvonenje” na  ptičje petje, ki me nežno predrami iz spanca.

Kako pomemben je za vaju spanec?

SZ: Kvaliteten spanec je zame izjemno pomemben, saj imam po dobro prespani polne zaloge energije. Velikokrat žrtvujem razmetane igrače po stanovanju (smeh), dobro knjigo, film na televiziji ali pa celo pogovor s partnerjem za to, da grem pravočasno v posteljo in se dobro naspim. Zame pomeni spanje fizično in psihično sprostitev. Če sem spočita imam tudi bolj jasne misli in lahko grem pozitivno v nov dan.

TT: Zame je spanje izredno pomembno. Potrebujem vsaj 7 ur spanja, da lahko normalno funkcioniram, skratka, da se dobro regeneriram in spočijem. Prav zaradi nove oddaje bom moral skrbeti, da bom hodil bolj zgodaj spat, da ne bom slučajno zaspal pred kamerami. (smeh)

Zakaj bodo z vama jutra lepša, kaj bosta pripravila gledalcem?

SZ: Z ekipo, ki trdo dela že od poletja, pripravljamo zanimive teme, za katere smo prepričani, da bodo gledalce razvedrile, informirale ter jih dobro pripravile na nov dan. Z izbranimi gosti bomo govorili o aktualnih temah, ki bodo pozitivno obarvane, poskušali bomo najti zgodbe, ki navdihujejo, izobražujejo in so trajnostno naravnane. Govorili bomo o skrbi za naše okolje, financah, zdravju, paleta raznovrstnih tem bo zagotovo zanimiva za vse generacije. Naše novinarje boste srečali po vsej Sloveniji, javljali se bodo z različnih koncev, tako da bodo svoj glas dobili tudi tisti, ki niso vsak dan v soju žarometov. Vesela bova, če naju bodo gledalci “povabili” v svoje dnevne sobe in bova lahko del njihovih juter.

TT: Skupaj z izkušeno in prizadevno ekipo, bomo gledalcem nudili zanimivo, zabavno, poučno in dinamično vsebino, s katero bomo prebujali celotno Slovenijo. Manjkalo ne bo navdihujočih gostov, lepih krajev po Sloveniji, lokalnih običajev in številnih drugih zanimivosti.

Kakšne informacije vidva iščeta najprej vsako jutro?

SZ: Glede na to, da sem novinarka, dneva ne začnem brez prvih jutranjih radijskih poročil, ki jih navadno poslušam kar med pripravo zajtrka. Čeprav so tiskani dnevni časopisi za marsikoga že šli na smetišče pozabe, so pri nas še vedno aktualni. Zadnje čase sem se sicer navadila, da jih berem od zadnje strani naprej, tako da svoje možgane najprej nahranim s pozitivnimi informacijami (smeh)

TT: Najprej preverim rezervacijski sistem strank v mojih Sobah pobega v Ljubljani in na Bledu, potem sledijo športne novice, kasneje pa pridejo na vrsto še druge informacije. Včasih je vrstni red tudi obrnjen, še posebej, če so se ponoči odvili kakšni pomembni športni dogodki. (smeh)

Katera pesem vaju zjutraj spravi v dobro voljo?

SZ: Glasbeni izbor pri nas doma je zadnje čase prepuščena družinskemu članu, ki je star skoraj tri leta, zato si lahko predstavljate, da se dnevi začnejo z otroškimi pesmimi, ki so igrive in poskočne. Tako mi že zjutraj ne uideta treniranje glasilk in razgibavanje. (smeh) Zadnje mesece se neprestano vrti Maček Muri, pa tudi pesmi Svetlane Makarovič so izjemno priljubljene.

TT: Nimam najbolj priljubljene jutranje pesmi, všeč mi je raznolikost, tako da je vsak dan kakšna druga pesem na vrsti. Vsekakor pa mi zjutraj pašejo bolj umirjene in prijetne melodije, s katerimi lepše začnem jutro.

V oddaji bosta predstavljala tudi lokalne junake. Kdo pa je vajin junak?

SZ: Oh, težko vprašanje. Na terenu sem zadnjih petnajst let kot novinarka spoznala izjemne ljudi, ki so mi pripovedovali neverjetne življenjske zgodbe. Zame je zato junak vsak, ki vztrajno, kljub vzponom in padcem, sledi svojim sanjam, zagovarja svojo resnico – seveda ne na škodo drugega – in je nasploh navdihujoč in mi da misliti.

TT: Veliko teh lokalnih junakov je širšemu občinstvu nepoznano in naši novinarji jih pridno iščejo, saj imajo nekateri res fascinantne in navdihujoče zgodbe. Ker sem še vedno pod vtisom letošnjih olimpijskih iger, bi sam najbolj izpostavil vrhunske športnike in športnice, ki dajo vse od sebe, se pobirajo ob porazih, imajo neverjetno motivacijo, se odrekajo nešteto stvarem, ki so nam zdijo samoumevne, da pridejo do tako vrhunskih rezultatov.

DELITE
Pomakni se na vrh