Ranko Babić: V otroštvu so si lahko privoščili le najosnovnejše

Danes, 20. septembra, je priljubljeni komik Ranko Babić dopolnil 40 let. Ob tej prelomnici mu seveda želimo vse dobro, sicer pa smo prepričani, da je več kot ponosen na svoje življenjske dosežke, saj mu je uspelo uresničiti svoje sanje, da uspe v svetu komedije, poleg tega pa ima tudi lepo družino.

Ranko ob rojstnem dnevu zagotovo nima kakšnih posebnih materialnih želja, saj je vajen skromnega življenja. »Nisem materialist in materialne stvari me ne zanimajo preveč. Že prej smo bili skromni, zato se nam življenje niti med epidemijo ni posebej spremenilo. Malo bolj pogledamo za vsak evro, kaj drugega pa ne. V preteklosti sem bil priden in nisem zapravljal, zato nam ni bilo hudega,« nam je razkril o svojih financah danes, potem pa se je vrnil v otroštvo, ko je bilo vse veliko težje.

»Pri nas smo živeli v pomanjkanju, kar me je zagotovo zaznamovalo. Starša sta bila ločena, oba sta delala v tovarni, zato sta bili plači nizki. Privoščili smo si le osnovne stvari. Imeli smo toliko, da nismo bili lačni. Pri dvajsetih letih sem si sam kupil prvi računalnik, moji prijatelji pa so ga imeli že pri trinajstih ali štirinajstih. Skromne so bile tudi počitnice. Nisem vedel, kaj so škampi ali biftek, temveč smo jedli žilavo govedino,« se spominja umetnik, ki je takrat, ko je doživel prve uspehe na gledaliških odrih, seveda imel obdobje, ko je želel vse to nadomestiti in si je privoščil tudi malo preveč: »Moja največja napaka je bila, da sem si kupil dve leti starega megana kabrioleta, za kar sem plačeval visoke obroke. Vsakič, ko sem šel plačat položnico, sem se vprašal zakaj, hkrati pa sem bil ponosen, da imam kabrioleta. Med dvaindvajsetim in šestindvajsetim letom sem porabil ogromno denarja za zabave, za nič. Trikrat sem skoraj bankrotiral, zadnjič pri sedemindvajsetih letih. Ugotovil sem, da me to ne osrečuje, zato sem začel bolj paziti na denar.«

DELITE
Pomakni se na vrh