Močan naliv povzročil škodo tudi na RTV Slovenija

Močan naliv, ki je v sredo zvečer zajel Ljubljano, ni prizanesel niti prostorom Radia in Televizije Slovenija. Uničeno je stavbno pohištvo in tehnična oprema, škoda pa je precejšnja, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija (RTVS).

Na Radiu Slovenija je voda zalila predvsem studie in režije od drugega nadstropja navzdol, delno uničeni in poplavljeni so glasbeni studio 13, dva dramska in dva govorna studia, škoda je tudi v predprostoru režije Vala 202 ter v montirnicah.

Na Televiziji Slovenija pa je največ škode v prostorih prve in druge kleti ter v garderobi v pritličju. Nedelujoča so tudi dvigala v desnem delu stavbe.

“V prihodnjih dneh nas čakajo številne prilagoditve, odprava posledic poplave, precej oteženo delo zaposlenih ter tudi ocena nastale škode,” so zapisali v sporočilu za javnost. Ocenjujejo pa, da je škoda precejšnja, kar je še dodatno breme ob že sicer zelo slabi finančni situaciji, v kateri posluje RTV Slovenija.

Gledalce, poslušalce in uporabnike pa obveščajo, da bodo kljub težki situaciji nemoteno nadaljevali z radijskimi in televizijskimi programi, oddajami in vsebinami.

DELITE