BEREMO: Čudovita, zabavna in poučna Queenie

Kljub lahkotnemu pisanju je to zgodba, ki vas bo zadela. Zato ne preseneča, da je avtorica Candice Carty Williams prva temnopolta prejemnica britanske nagrade za knjigo leta. Queenie je simpatična, ampak zmedena mlada ženska, ki ji gre vse narobe. V službi ima kup težav in nesporazumov, nekoč razumevajoči fant se odloči, da potrebujeta premor, prijateljice ne razumejo njenega odnosa do moških … Če zgodba sprva spominja na temnopolto Bridget Jones, pa se hitro izkaže, da zgodba dreza tudi v sodobne družbene predsodke in odpira cel kup aktualnih tematik.

Queenie svoje težave rešuje tako, da naredi še večjo zmedo. Kljub temu da upa, da se bo fant spet pojavil v njenem življenju, ima kup avantur, ko pa se zaplete s sodelavcem, ima zaradi tega še težave v službi … V nekem trenutku se prepusti obupu, ampak takrat tudi spozna, da nič ne pomaga, če tarna prijateljicam, pač pa mora sama prevzeti vajeti in si urediti življenje.

Zabavna in duhovita knjiga vas bo nasmejala, a tudi dala misliti – ne samo o odnosih, družini, negotovi prihodnosti mladih ljudi v današnjem času, pač pa tudi o rasizmu, ki se še vedno pojavlja tudi v Evropi.

DELITE