Violeta Tomič iskreno o spodletelem poizkusu

Poslanka Levice Violeta Tomič je velika ljubiteljica psov. Pred nekaj meseci je z javnostjo delila žalost ob izgubi dolgoletnega pasjega ljubljenčka Bude, zdaj pa nam je zaupala žalostno zgodbo o spodletelem poskusu reševanja psa.

»Po Budi sem dobila občutek, da zmorem rešiti vse problematične pse. Žal sem se uštela. Tu sem naletela na svojo omejitev,« je iskrena Violeta, ki si je spomladi že našla novega pasjega spremljevalca, a ga ni mogla obdržati. »Ta ubogi Toffy je imel težke travme, že petkrat je bil vrnjen. Prvi mesec je bil krasen, potem pa je postal objesten in, kar je najhuje, grizel je ljudi. Nisem hotela, da bi mi nekdo zato evtanaziral psa. Zato je šel v zares dober dom, k moji prijateljici. Prosila sem jo, naj pri veterinarju naredijo CT glave – ker  so ga tudi tepli –, morda ima kakšen hematom, kakšno polomljeno kost, ker je to obnašanje nelogično. Kuža je krasen, učljiv, in potem se mu kar naenkrat zamegli pred očmi in niti gospodarja ne prepozna več. Postane nevaren za vse. Res žalostno, kaj ljudje naredijo ubogim živalim.«

Violeta je sicer za Toffyja že vplačala šolanje, tako da ima zdaj šolanje za mladička v dobrem. »S Toffyjem sem se trudila štiri mesece. Omenjena prijateljica se čudi, kako sem zdržala tako dolgo, a upala sem, da se bo zgodil čudež. Ker pa si ne obetam miru in prostega časa, se po drugi strani zdaj bojim posvojiti kužka. Čakajo nas trojne volitve, težki časi, veliko bom zdoma, in glede na grožnje predsednika vlade se v teh nepredvidljivih časih bojim storiti ta korak. Moja hči ima dve mucki, posvojenki iz Mačje hiše, za kateri skrbiva. Mlajša je bila odvržena takoj, ko je prišla na svet. Ima hude težave z mehurjem in lula po kavču in postelji. Zdaj smo ugotovili, da je to zaradi kamnov v mehurju, tako da ima urinarno dieto, jemlje antibiotike. Za žival je treba prevzeti odgovornost od začetka do konca. Želim si velikega psa, ker pes mora pač biti pes, a imam pomisleke, ali je to v redu, ker bo velik kuža v stanovanju, v tretjem nadstropju. Vse je treba razmisliti, čeprav sem se že zaljubila v malo punčko, ki bo zrasla v ogromnega psa,« nam je še zaupala poslanka.

DELITE