TINO MAMIĆ: Nizka podpora koaliciji KUL je najbrž povezana s programom

Tino Mamić

Komentar rezultatov ankete “Koga bi volili na naslednjih volitvah?”

Rezultate zadnje ankete komentira odgovorni urednik tednika Domovina Tino Mamić.

Nobena spletna anketa ni reprezentativna, saj to ni mogoče. Po drugi strani pa je vzorec nekajkrat višji kot v telefonskih raziskavah. 4700 glasov je precej velik vzorec, zato nam marsikaj pove.

Velika podpora vladi je precej logična, saj vlada v zadnjih mesecih ni delala večjih napak. Tudi afer, vsaj večjih, ni bilo. Pravzaprav edini očitek je uvedba pogojev PCT v javnem življenju, ki pa tudi začenja zadevati vedno manj ljudi, saj število cepljenih narašča.

Nizka podpora koaliciji KUL je najbrž povezana s programom, ki ga le-ta nima. Zato so mnogi levo usmerjeni volivci, kot odgovor v anketi raje izbrali “Izbral/a bom drugo stranko”. KUL se je s podpisom koalicijskega sporazuma zabetoniral na skrajni levici in odprl prostor na levi sredini. To kaže anketa – tretjina ljudi išče nekaj novega. To je priložnost za SMC, Povežimo Slovenijo, in tudi nove stranke, ki bodo nastajale v naslednjih mesecih.

Rezultati ankete

Na naslednjih volitvah v državni zbor bom namenil/a svoj glas:

  • Trenutni vladi (SDS, SMC in NSi) (45%, 2.096 glasov)
  • Izbral/a bom drugo stranko (33%, 1.531 glasov)
  • Strankam KUL (LMŠ, SD, Levica in SAB) (21%, 987 glasov)
  • Volitev se ne bom udeležil/a (2%, 86 glasov)

Vsi glasovi: 4.700

Še vedno lahko sodelujete v anketi, v kateri vas sprašujemo “Katero stranko bi volili na naslednjih volitvah?”. Glasovanje traja do 10 oktobra, 2021 @ 8:00 pop

DELITE
Pomakni se na vrh