KNJIGE: Da se bomo bolje poznali …

Bi radi vedeli še več o tem, kako deluje naše telo, kako naši možgani in kako uspeti v dvoje? Med knjižnimi novostmi smo našli tudi nekaj takih, ki vam lahko pri tem pomagajo …

Jennifer Petriglieri: Usklajeni pari

Vas zanima skrivnost uspešne zveze? Odgovor lahko najdete v tej knjigi, saj je avtorica pet let temeljito proučevala vsakodnevne izzive dvokariernih parov, z njimi pa se je soočala tudi v zasebnem življenju. Pokaže nam, kako lahko dvokarierni pari ne le preživijo, temveč ob svojem delu tudi cvetijo. Knjiga odgovarja tako na začetne izzive kot tudi preizkušnje, ki pridejo v vsaki zvezi z leti. Ja, tako kot so si podobne srečne družine, lahko najdemo skupne lastnosti tudi pri dobrih parih! 

Haulwen Nicholas: Kdo sem?

Se še spomnite psiholoških testov iz šole? Morda se niste strinjali z vsemi ugotovitvami, a brez dvoma so tudi testi ena od možnosti, da se bolje spoznate. Zato le vzemite v roke to zbirko 25 testov, ki so lahko izvrstno orodje, da raziščete kotičke svoje osebnosti in premislite, kako bi lahko bolje poskrbeli zase.  V tej knjigi boste izvedeli nekaj malega o osebnostnih teorijah, nato pa se lahko lotite reševanja testov, ki vam na preprost način razkrivajo različne vidike vaše osebnosti. Pri nekaterih se boste nasmejali, pri marsikaterem pa zamislili in razmislili o spremembah v lastnem življenju.

Enciklopedija znanja: Človeško telo

To je sodoben, podroben in nazoren prikaz človeškega telesa in njegovega delovanja. Odkriva živahen svet celic, tkiv, kosti, mišic, organov … in vloge posameznih organov in organskih sistemov. Vodi nas v notranjost telesa in prikazuje njegove številne funkcije. Knjiga nam tudi pripoveduje, kaj lahko naredimo sami, da nam bo telo čim bolje služilo. Predvsem pa nas zabava ob nešteto informacijah, zanimivostih in presenetljivih dejstvih o »čudežnem stroju«, ki mu pravimo človeško telo.

Dara McAnulty: Dnevnik mladega naravoslovca

Knjiga mladeniča, ki je pridno popisoval vse spremembe v naravi, pa tudi svoje življenje sicer, je dobila britansko književno nagrado za najboljšo stvarno knjigo leta. Dara je 16-letni naravoslovec, okoljevarstvenik in aktivist iz Severne Irske. Prejel je že mnogo nagrad različnih britanskih okoljevarstvenih ustanov in je do zdaj najmlajši prejemnik medalje RSPB za okoljevarstveno delo. Z družino in hrtom Rosie živi ob vznožju hribovja Mourne, kjer tudi začenja svojo pripoved o naravi, odnosih, aktivizmu.

DELITE