Vse za zabavno noč čarovnic

halloween_banner_2021_1

Bliža se noč čarovnic – praznik, ki je v zadnjih letih vse bolj priljubljen tudi pri nas, čeprav izvira iz keltske tradicije. Stari Kelti so namreč 1. novembra slavili začetek novega leta, verjeli pa so, da noč pred tem, torej 31. oktobra, mrtvi vstajajo iz grobov in spet obiščejo svoje domove. Zato so se skrivali za maskami in ustvarjali velik hrup. Poleg tega pa so začeli tudi na pragih hiš nastavljati hrano. Nekateri so v ta namen izdolbli repe, pese ali krompir, od 16. stoletja dalje pa so v Ameriki v ta namen začeli izrezovati buče.

Noč čarovnic še posebej resno jemljejo pri kozmetiki Lush, ki že vrsto let zato jeseni predstavlja posebne aktualne kolekcije. Lush ima tudi sicer v svoji ponudbi izdelke, ki so zabavni, zanimivi, igrivi. Tako ne preseneča, da njihovi ustvarjalci ob takih priložnostih dobijo še več navdiha.

Kot vsako leto je v kolekciji »haloween« predvsem veliko izdelkov za zabavo v kadi. V letošnji kolekciji tako najdete peneči se kopeli Alien in Screamo, kopalne bombice Bat Art, Lord of Misrule, Ghostie in Punkin pumpkin, piling za ustnice Trick or treat, mila Pumpkin spice in Ghost in the dark, pa sluz za tuširanje Ectoplasm in gel za tuširanje Lord of Misrule.

DELITE