Na današnji dan smo izgubili angela

Tose-Proeski

Na današnji dan je leta 2007 v tragični prometni nesreči izgubil življenje izjemni pevski talent, ki je z vokalom prenašal energijo in čustva in je ravno začenjal svetovno kariero, na Balkanu pa je bil tako in tako v samem vrhu priljubljenosti. Toše Proeski še vedno ni pozabljen, saj vsako leto v njegov spomin priredijo koncert, še vedno pa navdušujejo tudi njegove pesmi, ki jim je s svojim čarobnim glasom vdihnil večno življenje.

»Želim si, da bi bil živ in zdrav,« si je malo pred smrtjo zaželel makedonski pevec, a je pri 26 letih, veliko prezgodaj, zapustil ta svet, na katerem je imel še kup načrtov. Ker se je bal letal, se je iz Skopja v Zagreb na snemanje oddaje peljal z avtom. Tam ga je čakal kup opravkov – v studiu naj bi še nekaj posnel, potem naj bi se dobil zaradi slovenskega videospota, za dan pozneje  pa je bilo v načrtu snemanje spota za hrvaški trg. Toše je tik pred tem izdal svojo zadnjo ploščo, posnel pa je tudi celoten projekt v angleškem jeziku, ki naj bi ga poslal med največje svetovne zvezdnike. No, Toše je zdaj res med njimi, ampak žal samo tistimi, ki so kot on umrli veliko prezgodaj …

»Pri vsakem poslu je treba delati in se žrtvovati. Ampak meni to ni težko,« je povedal v enem od svojih zadnjih intervjujev. »Ne zanimajo me zvezde in glamur, jaz imam rad glasbo, ker mi to nekaj pomeni, in ne zato, da bi se vozil v limuzinah,« je odgovoril na vprašanje, kaj pričakuje od plošče, ki jo je posnel za tujino in katere izida žal ni dočakal.

Toše je resnično užival v glasbi in v tem, da je osrečeval ljudi okoli sebe. Bil je najmlajši Unicefov ambasador, poleg tega je še sam prispeval za dobrodelne namene. Medtem ko je skrbel za vse okoli sebe, pa je bil on sam tisti, ki je imel najmanj od uspeha, saj za zasebno življenje skorajda ni imel časa. »Nimam časa, da bi se posvetil sebi, pa tudi ne za svoje najbližje – prijatelje, mami, očetu. Prepričan sem, da me zdaj že zelo pogrešajo, zato se bom v tem letu potrudil, da bom imel več časa zanje. Navsezadnje si to tudi zaslužijo,« je povedal v enem svojih intervjujev glasbenik, ki si je zaslužil vse lepo, vendar se je moral prezgodaj posloviti s tega sveta.

DELITE