Rokovske uspešnice v izvedbi top solistov in orkestra

rock_the_opera

Imate radi uspešnice skupin Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 in drugih velikanov rocka? Potem gotovo obžalujete, da teh skupin pri nas (nekaterih pa tudi sicer, saj ne delujejo več) ne boste slišali v živo. Ampak pozor! V soboto, 23. oktobra, se vam ponuja izvrstna priložnost, da uspešnice slišite v živo v resnično izvrstni zasedbi izjemnih pevcev in Zagrebških filharmonikov. V Cankarjev dom namreč prihaja spektakel Rock the Opera.

Odkar je nemški dirigent in izvedenec za simfonični rock Friedemanne Riehle s svojim spektakularnim programom debitiral v Dunajski državni operi, je z energijo in orkestracijami, ki jih prinaša projekt Rock the Opera, osvojil že več kot sto priljubljenih koncertnih prizorišč. Šov prinaša enkratno izkušnjo, unikatno izvedbo svetovnih uspešnic in spoj dveh glasbenih svetov: surove energije rocka in prefinjene klasične izvedbe Zagrebških filharmonikov.

Koncert Rock the Opera vas bo popeljal v zlato dobo rocka, z energijo originalnih aranžmajev v izvedbi simfoničnega orkestra, okrepljenega z bendom, in izpiljenimi glasovi Dina Jelusića, ki je tudi klaviaturist in pevec legendarne skupine Whitesnake, priljubljene češke pevke Markete Pouličkove – Maky in finalistke šova The Voice UK, Leanne Jarvis.

Najnovejša tehnologija zvoka, osupljivi aranžmaji in vrhunski glasbeniki iz sveta klasične in rokovske glasbe vas bodo ponesli na glasbeno popotovanje, kot ga še niste doživeli. Ob popolnem spoštovanju izvirnikov pa boste lahko uživali v veličastnih izvedbah, ki jih lahko pripravi le filharmonični orkester.

Maestro Friedemanne Riehle skrbi za osvežitve projekta s sodelovanjem z več vrhunskimi orkestri (Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Atenski državni orkester, Praška filharmonija, Slovenska filharmonija, Filharmonija Sankt Peterburg, Carigrajska državna simfonija idr.), v Cankarjevem domu pa bo 23. oktobra vodil Zagrebške filharmonike.

DELITE
Pomakni se na vrh