OCENA: Mala terasa za prijeten večer zunaj

Eva Boto - Mala terasa

Pred dnevi je Špas teater povabil na slavnostno premiero predstave Mala terasa v novo restavracijo Nebo, ki je zdaj tam, kjer je bil nekoč lokal Global. Cel kup znanih obrazov se je smejalo in migalo v ritmu dobre glasbe. Za smeh sta poskrbela igralca Gorka Berden in Jaša Jamnik, ki je tudi režiral dialoge avtorja Kamenka Kesarja, za melodije pa je poskrbela Eva Boto z bendom Tonija Puricha.

Jaša Jamnik in Gorka Berden

Koncept, da v restavraciji večerjo popestriš z lahkotno, a inteligentno komedijo in dobro glasbo, je pri nas novost, a vsekakor deluje. Verjetno bi ob dobri hrani, ki jo ponuja restavracija, uživali tudi ob manj zabavnih točkah, ampak Mala terasa ne razočara! Kamenko je kot kolumnist dolga leta vsak teden skrbel za dobro voljo svojih bralcev, ki so se vedno lahko našli v zgodbah iz družinskega življenja. Tudi kot scenarist ne razočara, saj so njegovi dialogi življenjski, prepričljivi in sveži. Zato sploh ne dvomimo, da bo po novem pisal manj kolumn in več dialogov – morda tudi za kakšno igrano serijo, zakaj pa ne!

Gorka Berden, Eva Boto in Jaša Jamnik

Gorka in Jaša sta izkušena profesionalca, kar sta dokazala tudi v trenutku, ko bi se lahko res zalomilo – Jaši je namreč ugasnil mikrofon, ampak je težavo »z organom, za katerega ne veš, da ga imaš« spretno vpletel v dialog in tako še dodatno nasmejal vse, tudi Gorko, ki je celo v zelo preprosti obleki hudo atraktivna.

Špela Grošelj

Med skeči o ženskih pričeskah, pa večerji pri prijateljih in o poslovnih poteh je za mikrofon zagrabila Eva, ki je še vedno otroško razigrana in spontana, po drugi strani pa je od tistih televizijskih šovov, v katerih je prepričala s svojim glasom, opazno dozorela in postala res izvrstna interpretka, ki z glasom poboža in odpira celo paleto čustev. Pela je nekaj svojih pesmi, pa tudi nekaj priredb, saj se je tudi na televiziji že dokazala kot izjemna imitatorka. Nekakšen best of torej.

Da je tak večer res nekaj posebnega, so se strinjali številni znani obrazi – od Špele Grošelj, Ranka Babića, Marka Miladinovića in Uroša Smoleja dalje. Naslednjič torej partnerja ali prijatelje povabite na Malo teraso!

Ranko Babič, Uroš Smolej

DELITE