Himna Domžalam ob 100-letnici

IMSET_NKDM_FOTO_Matic_Gabriel_03_MALA

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je upihnil stoto svečko. Ob tem jubileju so nogometaši dobili novo ognjevito himno, ki jo je ustvarila skupine IMSET. Ker so fantje iz Domžal, seveda navijajo za svoj lokalni klub, prav tako radi hodijo na tekme Domžalčanov, njihov bobnar Blaž Horvat pa je pred leti celo treniral v NK Domžale. Čeprav je pozneje športne vode zamenjal za glasbene, je vseeno izredno ponosen, saj je končno prejel tudi čisto svoj članski dres s priimkom.

NK Domžale so eden izmed najuspešnejših slovenskih nogometnih klubov: je dvakratni naslov državnega prvaka, dvakratni pokalni prvak in dvakratni superpokalni zmagovalec. Prvo himno je za NK Domžale v osemdesetih letih posnela skupina Obvezna smer. Že zadnjih nekaj let pa so v klubu želeli bolj živahno, energično glasbo in se odločili, da je najboljša izbira za novo himno glasbena skupina IMSET, ki izhaja iz Domžal, a je poznana ne le v Evropi, pač pa tudi onkraj Atlantskega oceana. To zasedbo namreč poslušajo tudi člani skupin Coldplay in Linkin Park, ki so letos z drugimi člani žirije tekmovanja ISC (International Songwriting Competition) odločili, da si izmed 26.000 izvajalcev z vsega sveta pesem All The Same skupine IMSET zasluži deveto mesto na svetu.

»Že pred nekaj leti sem preostalim fantom rekel, češ, kako bi bilo hudo, če bi naredili himno za NK Domžale. Vsi smo se strinjali, ampak takrat je to ostala le ideja. Ko so nas letos poiskali iz kluba prav zaradi tega, smo bili prijetno presenečeni. Očitno smo si priklicali izpolnitev želje,« je povedal Jaka Peterka iz IMSET. Novo pesem z močnim besedilom in ognjeno karakteristiko so poimenovali Rumeno srce.

Na vprašanje, za koga navijajo člani skupine, je Dejan Macura odgovoril: »V nogometu evropskega ranga navijam za Bayern München, ker imajo lep in eleganten nogomet. Na lokalni ravni nedvomno za Domžale, ker ni lepšega občutka kot biti na nogometni tekmi ter začutiti energijo okoli sebe, ki se pretaka med ekipami, igralci in navsezadnje navijači. Prepričan sem, da bi se morali ljudje še več udeleževati tekmovanj različnih športov in s tem ne zgolj podpreti športnike, temveč graditi skupnosti, ki je za vsakega človeka neprecenljiva.«
Z Blažem Horvatom pa smo se pogovarjali tudi o tem, kakšna je bila njegova nogometna kariera, ki jo je opustil, ko se je odločil, da se bo raje posvetil glasbi. »Približno sedem let sem igral v mladinski šoli v Domžalah, nato sem se lotil ameriškega nogometa, kmalu pa ugotovil, da se najraje držim glasbe,« je povedal v smehu in izdal še, da navija za Liverpool, doma pa seveda za Domžale. Po novem bo lahko na tekme hodil kar v klubskem dresu. »Članski dres sem dobil šele pred kratkim, ko so nam za himno NK Domžale podarili drese. Po vsej verjetnosti zato, ker sem bil zanič nogometaš,« se je še glasno zasmejal.

DELITE