Knjiga: Vse o naju

vse_o_naju

Romanca Toma Ellena Vse o naju je več kot samo zgodba o nekem odnosu, ki sčasoma izgubi romantiko in pride do prelomnice. To je sicer lahkotna pripoved, a uči tudi o tem, kaj je v življenju in odnosih res najpomembnejše.

Praznični december za Bena tokrat ni prav nič vesel. Z Daphne sta po 15 letih prišla do točke, ko v odnosu ni več romantike, ampak predvsem grenkoba, ljubosumje, naveličanost. Je morda sporočilo od Alice, njegove prijateljice iz študentskih dni, znak, da je morda čas za spremembo v ljubezenskem življenju? Ben o tem resno razmišlja, nato pa dobi priložnost, da se vrne v nekaj prelomnih dni svojega življenja. Nenadoma uvidi, kako egoističen je bil do tistih, ki jih ima najraje.

Če ti tvoje življenje ni všeč, ga spremeni, lahko večkrat preberemo v tej knjigi, ki nas uči, da je od nas samih odvisno, kako se bomo imeli v življenju. Tako kot Ben, junak te zgodbe, lahko tudi sami naredimo spremembe. Če je Ben v prvem poskusu videl samo sebe in svoje tegobe in na koncu pristal v slabem zakonu, je ob izletih v preteklost spoznal, da je tudi zanj dolgoročno veliko bolje, da ostane pozoren do najbližjih, kajti le če se obe strani trudita, odnos ostane topel, ljubeč, kar pa daje veliko večje zadoščenje kot kopanje v samopomilovanju.

DELITE
Pomakni se na vrh