KNJIGA: Zaboj – izvrstna kriminalka, ki vam ne bo dala spati

013985 Zaboj zk 3d

Švedska kraljica kriminalk Camilla Läckberg ima tudi pri nas zelo zveste bralce, pa tudi gledalce, saj so po njeni seriji kriminalk v Fjallbacki posneli tudi serijo. Čeprav je izdala že več kot ducat knjig (pri Učilih jih pridno prevajajo in izdajajo), nikoli ni razočarala. V nasprotju s katerim od kolegov zna prepoznati trenutek, ko bi se lahko izpela. Tako je že pred časom končala serijo knjig, kjer se je pisateljica Erika vpletala v zločine, ki so jih v Fjallbacki preiskovali policisti z njenim možem na čelu, in začela pisati kriminalke z novimi liki v glavnih vlogah.

Tokrat je združila moči s kolegom pisateljem in mentalistom Henrikom Fexeusom. Nastala je izvrstna knjiga z naslovom Zaboj, sicer pa je to prvi del trilogije, v kateri inšpektorica Mina in mentalist Vincent iščeta morilca.

Vse se začne s čarovniškim zabojem, v katerem najdejo mrtvo žensko, izkaže pa se, da gre za serijskega morilca, ki navdih očitno črpa pri iluzijah. Toda te se pri njem ne končajo z osuplostjo občinstva, ampak smrtjo … Vmes se izkaže, da na prvi pogled nepovezane primere povezuje prav Vincent, ki ima že tako kar nekaj svojih težav. Oba z Mino sta malo posebna, svet vidita po svoje in tako ni čudno, da sta se povezala bolj, kot bi si mislila.

Camilla in Henrik sta ustvarila zanimiva junaka, ki se bralcem po svoje prikupita, tako da se ni bati, da ne bi bila tudi ta kriminalna serija velika uspešnica. Vsekakor napeto in zanimivo branje, v katerem bodo uživali prav vsi ljubitelji tega žanra.