KNJIGA: Zabavno in romantično branje

Aktualno dogajanje je stresno, težavno, zoprno. Še vreme je mrzlo, vlažno, sivo. Zato vzemite v roko katero od knjig, ki pogrejejo srce z zgodbami, ki vas bodo nasmejale, raznežile, ganile …

Beth O’Leary: Posebno potovanje

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste se znašli v položaju, ko vam je bilo hudo neprijetno ob srečanju z osebo, ki bi se ji najraje izogibali do smrti. Ampak včasih soočenje – čeprav sprva neprijetno – pripelje do presenetljivih, tudi pozitivnih spoznanj. Addie se s sestro in kolegom vozi na škotsko potovanje, ko se zgodi trčenje. V sestrin avto se zaleti njen bivši Dylan, ki se s prijateljem Marcusom prav tako pelje na poroko skupne prijateljice. Ker frajerja avto pusti na cedilu, ni druge, kot da se pridružita Addie in njenima sopotnikoma, kar je za nekdanja zaljubljenca seveda zelo travmatično. Že tako dolga pot se zaradi raznih nezgod še podaljša, tako da Addie in Dylan do poroke razčistita o marsičemu. Največji šok je, ko se razkrije, da je bil Marcus do Abbie nesramen zaradi čisto posebnega razloga …

Avtorica obvlada romance, napisala je že kar nekaj uspešnic in tudi tokrat ne razočara.

Sam Tschida: Siri, kdo sem?

Prvenec mlade ameriške pisateljice navdušuje zaradi humorja, čeprav bi bila tematika lahko tudi bolj temačna. V resnici precej travmatično izkušnjo je Sam spretno ubesedila v zgodbo, ki gani, a tudi nasmeji.

Mlado dekle je zaradi hude poškodbe na glavi izgubilo spomin, tako da ni jasno niti to, ali je šlo za napad ali nesrečo. Niti svojega imena se ne spomni – šele Siri na telefonu ji pomaga pri tem, da odkrije vsaj osnovne informacije o sebi. Celotno resnico o svojem življenju pa odkriva s pomočjo svojih minulih objav na Instagramu. Vendar ji kopanje po preteklosti odkriva življenje, ki je zdaj sploh ne mika več … Vsekakor zanimiva zgodba, ki odpira pomembna vprašanja.

Elisabeth Noble: Družinske počitnice

Charlie si za osemdeseti rojstni dan želi le to, da bi se okoli njega zbrala družina. Odkar mu je umrla žena, otroci pa imajo svoje družine in skrbi, se redko vidijo. Žena je bila tista, ki je družino držala na kupu, sam pa s tem nima izkušenj. Ampak ima idejo! Vse svoje otroke in njihove partnerje in potomce povabi v razkošno vilo sredi idiličnega angleškega podeželja.

Otroci povabilo sprejmejo in pridejo na počitnice – vsak s svojimi težavami. Hči Laura se ravno ločuje, sin Scott, ki je dolgo živel samo za službo, ima zdaj ženo in pastorki, ki jih družina še ne pozna, mlajši sin Nick pa se sam spopada z vzgojo treh majhnih otrok, saj je tudi on izgubil partnerico … Toliko travm na kupu seveda ne obeta nič dobrega, ampak hitro se izkaže, da so si družinski člani med seboj sicer lahko hudo različni, pa vendar znajo stopiti skupaj.

Elizabeth Noble je britanska pisateljica ljubezenskih romanov. V romanu Družinske počitnice je domiselno nanizala življenjske zgodbe, ki izvabljajo tako smeh kot solze.

Sally Thorne: 99-odstotno moj

Si želite ljubke romance, ob kateri ni treba posebej napenjati možganov? Potem je ta knjiga dober izbor. Glavna junakinja je problematična, na videz trdoživa, čeprav ima v resnici zdravstvene težave s srcem. Ko pa se v hišo, ki jo je z bratom podedovala po babici in jo je treba zdaj prenoviti za prodajo, priseli njen prijatelj iz otroštva, srce še bolj podivja. Prenova je zahtevna, njun odnos pa še bolj! Še posebej, ker se izkaže, da je postavni gradbinec sveže samski.

Trdoživa junakinja pa ima brata dvojčka – ki ni prav nič navdušen, da bi se med prijateljem in sestro razvila romanca, saj se boji, da se to za nikogar ne bi dobro končalo …

DELITE