Karmen Kozmus Ferjan sedla v poslanske klopi

SDS

Namesto poslanca SDS Ljuba Žnidarja, ki je nedavno odstopil s funkcije, je v poslanske klopi sedla Karmen Kozmus Ferjan. DZ ji je potrdil mandat nadomestne poslanke, Kozmus Ferjanova pa se je že pridružila poslanskim kolegom.

Kozmus Ferjanova je bila doslej zaposlena kot svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za finance, hkrati je tudi mestna svetnica v Mestni občini Celje. Na parlamentarnih volitvah leta 2018 je na kandidirala na listi SDS v volilnem okraju Celje I, kjer je zbrala 28,9 odstotka glasov, je razvidno iz sklepa Državne volilne komisije.

Nadomestna poslanka, 36-letna Kozmus Ferjanova je bila asistentka pokojne evropske poslanke Patricije Šulin. Poročena je s poslancem SDS Juretom Ferjanom, zakonca pa bosta prvi zakonski par, ki hkrati sedi v poslanskih klopeh.

Kozmus Ferjanova bo nasledila Ljuba Žnidarja, ki je podal odstopno izjavo s funkcije poslanca. Kot so tedaj pojasnili v poslanski skupini SDS, se je namreč odločil, da bo profesionalno pot nadaljeval v gospodarskih vodah, v svoji gradbeni stroki. Odločitev je osebne narave, so dodali.

Tudi Ljubo Žnidar je bil nadomestni poslanec, in sicer je aprila lani v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. V času, ko Godčeva opravlja to funkcijo, jo bo torej v DZ nadomeščala Kozmus Ferjanova.

DELITE
Pomakni se na vrh