V Avstriji znova rekordno število okužb s koronavirusom

koronavirus

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 15.145 okužb z novim koronavirusom, s čimer so potrdili še več okužb kot v sredo, ko so že poročali o dnevnem rekordu. V zadnjem dnevu je umrlo še 55 covidnih bolnikov. Deželna glavarja Solnograškega in Zgornje Avstrije sta se zaradi porasta okužb zavzela za zaprtje javnega življenja po vsej državi.

V avstrijskih bolnišnicah se zdravi 2787 covidnih bolnikov, od tega jih je 498 na intenzivni negi, kar je 12 več kot dan prej, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev se je danes povzpela na 988,7.

V Avstriji so danes presegli tudi mejnik milijon potrjenih okužb od začetka pandemije. Prvič so okužbo potrdili 25. februarja 2020 pri dveh osebah, skoraj 21 mesecev kasneje pa se jih je nabralo že 1.011.465.

Zaradi hitrega naraščanja okužb so v Avstriji v ponedeljek zaprli javno življenje za ljudi, ki niso cepljeni oziroma niso preboleli covida-19. Domove lahko zapustijo le za nakup živil, obisk pri zdravniku ali odhod na delovno mesto.

Deželna glavarja Zgornje Avstrije in Solnograškega pa sta se danes zavzela za zaprtje javnega življenja za vse ljudi po vsej Avstriji. Glavarji zveznih dežel bodo o tem v petek razpravljali z zveznim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom in ministrom za zdravje Wolfgangom Mücksteinom.

“Če v petek ne bo odločitve za zaprtje javnega življenja po vsej državi, bo Zgornja Avstrija skupaj s Solnograškim od ponedeljka uvedla večtedensko zaprtje javnega življenja. Gre za varovanje zdravja in reševanje življenj,” je povedal deželni glavar Zgornje Avstrije Thomas Stelzer po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung.

Podobno je menil deželni glavar Solnograškega Wilfried Haslauer. “Številke so danes znova močno narasle. Ne vidimo alternative zaprtju javnega življenja z začetkom prihodnjega tedna,” je dejal. Podrobnosti bo sicer Haslauer predstavil na popoldanski novinarski konferenci.

DELITE
Pomakni se na vrh