Mineva 30 let od smrti Freddieja Mercuryja

Freddie Mercury

Danes, 24. novembra, mineva natanko 30 let od smrti enega največjih zvezdnikov prejšnjega stoletja, frontmena skupine Queen, Freddieja Mercuryja.

Show must go on, Barcelona, Radio Ga Ga, Under Pressure, I Want it All, Bohemian Rhapsody, We are the Champions – to je le nekaj od številnih uspešnic, s katerim se je Freddie s svojo zasedbo zapisal med največje. V Anglijo je prišel v otroških letih, bil deležen posmeha ne samo zaradi tega, ker je bil prišlek, pač pa tudi zato, ker je imel preveliko čeljust, ampak ga ni nič ustavilo! Prav zaradi svoje čeljusti je imel izjemne vokalne sposobnosti, bil pa je tudi izvrsten nastopač, tako da je s svojo karizmo osvojil občinstvo povsod. Skupina Queen je bila poznana po rekordno velikih koncertih, da so na odru brez konkurence, pa so člani zasedbe dokazali tudi na prireditvi Live Aid, ki je povezala svet v boju za pomoč lačnim v Etiopiji. Na tem koncertu je Freddie nastopil že bolan, pred smrtjo pa je vsemu svetu priznal, da ima AIDS – bolezen, ki je takrat še veljala za velik tabu. Njegovo burno življenjsko zgodbo lahko vidite tudi v filmu z naslovom Bohemian Rhapsody.

Ljubitelji njegove glasbe se lahko veselijo koncerta zasedbe Queen Symphony, ki bo 7. decembra v ljubljanskem Cankarjevem domu izvedla uspešnice legendarne skupine. Ta zasedba velja za najboljšo od vseh tribute bendov, z njimi pa je že nastopil tudi Brian May, kitarist originalnih Queenov.

DELITE