Bagola na ljubljanski tržnici ponujal srečo

Aljoša Bagola-foto Sasa Kovacic

Včeraj je izšla druga knjiga Aljoše Bagola, nekdanjega marketinškega guruja. Po uspešnici o izgorelosti, s katero se je spopadal pred časom in potem svoje ugotovitve napisal v knjigi, ki je bila največja prodajna uspešnica lanskega leta, se je lotil iskanja sreče. Srečo, prosim je tako naslov njegove nove knjige, ki jo je ta torek predstavil novinarjem kar na ljubljanski tržnici.

Nekateri prodajajo zelje in krompir, drugi kakije in jabolka, pri Aljoši pa smo lahko dobili srečo. V tiskani obliki, seveda. Včeraj je bil hud mraz, tako da niti novinarji niso kaj dolgo zdržali ob stojnici, ki so jo ves čas obletavali tudi naključni mimoidoči. Kar nekaj jih je izkoristilo priložnost in nabavilo knjigo, saj so tako dobili še podpis avtorja, ki očitno zna čisto iz vsake stvari narediti uspeh.

Bagola je v marketinškem svetu postavljal nove standarde. Od sebe je zahteval veliko – očitno preveč, saj se je pred časom sesul. Ko je bilo jasno, da se bo težko sestavil, če ne bo življenja postavil na glavo, je zapustil dobro plačano službo na agenciji in postal pisatelj in predavatelj. Ljudje imajo radi tiste, ki so padli, a so se pobrali. Take, ki so delali napake in tega ne skrivajo. Ker so se iz napak tudi veliko naučili. Aljoša je bil priden učenec. Zato je tudi knjiga o sreči primerno branje za vse, ki sanjajo o lepšem življenju.

Zanimivo je, da v sklepu Aljoša pravi, da je za srečo nujno, da se osvobodimo vplivov in okoliščin, da smo samosvoji … Kar je seveda totalno nasprotno od tistega, kar nam govorijo oglasi in propaganda. Če je nekoč tudi Aljoša za svoje stranke pripravljal vsebine, ki so nam sporočale, da bomo srečni, če bomo zadeli na lotu, imeli nove čevlje, kupili posebno čistilo …., s to knjigo torej počne ravno nasprotno. Ob pomoči strokovne literature in svojih izkušenj je namreč našel pot do sreče, ki pa je čisto drugačna od »resnice«, ki jo lahko vidimo na televiziji: sreče ne moremo kupiti, sreča nas čaka za vogalom, če sprejmemo sebe in življenje takšno, kot je, tudi z vso bolečino, ki je nujna, saj samo zaradi nje lahko cenimo srečo.

DELITE
Pomakni se na vrh