KNJIGE: Tri napete kriminalke

knjige

Imate radi dobro, pa tudi napeto branje? Potem izberite kakšno od treh knjig, ki vam jih predlagamo tokrat.

Daniel Silva: Rop

Kriminalka, ki nas popelje v svet umetnosti. Gabriela Allona, restavratorja in vohuna, ki v Benetkah restavrira slovito Veronesejevo sliko, pokliče na pomoč italijanska policija. Ekscentrični trgovec z umetninami Julian Isherwood je vkorakal naravnost na prizorišče umora in je v priporu kot osumljenec. Umorjeni moški je padli vohun, ki ima skrivnost – po naročilu skrivnostnega zbiratelja je preprodajal ukradene umetnine. Gabriel želi rešiti prijatelja iz pripora, a za to mora izslediti najbolj opevano ukradeno sliko na svetu: Caravaggievo Jezusovo rojstvo s svetim Frančiškom in svetim Lovrencem. Napeto branje!

Helene Flood: Terapevtka

Psihologinja Sara ima ordinacijo za svetovanje mladostnikom v hiši, ki jo je podedoval njen ambiciozni mož Sigurd. Ko ta izgine, se Sara v veliki hiši, v kateri so sobe napol končane, počuti vse bolj ogroženo, saj predmeti izginjajo, ponoči sliši korake … Policisti začnejo preiskovati moževo izginotje in resnica počasi prihaja na dan, Sara pa se sprašuje, ali je res dobra psihologinja, ko pa jo begajo že lastna čustva. Norveška avtorica je navdušila s trilerjem – gotovo tudi zato, ker je po izobrazbi psihologinja in je doktorirala iz nasilja, tako da so zapleti psihološko utemeljeni.

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen: Anonimno dekle

Dve glavi več vesta in zato ni čudno, da ta kriminalka avtoric, ki sta napisali tudi izvrstno knjigo Nisi sama, ne razočara, pač pa ponuja nore zaplete in napete preobrate. Ko se Jessica prijavi na raziskavo o etiki in morali, se ji še sanja ne, v kaj se je zapletla. Namesto preprostega vprašalnika dobiva vse bolj intimna in zapletena vprašanja, raziskava pa se vedno bolj vtika v njeno vsakdanje življenje. Ima preganjavico ali je v resnično nevarnosti – to je zdaj vprašanje …

DELITE
Pomakni se na vrh