Velika čast za odstavljeno direktorico

natalija-joana

Danes, 29. 11. 2021, bo ob 60-letnici prestižnih evropskih nagrad za dosežke na področju televizijskega dela rose d’or nagrado za življenjsko delo Brendi Blethyn, britanski gledališki, filmski in televizijski igralki, ki že 11. sezono ustvarja neponovljivi lik Vere v istoimenski kriminalistični nanizanki, podelila Natalija Gorščak, pred kratkim odstavljena direktorica TV SLO.

»Podelitev bo na žalost – čeprav sem pričakovala, da bom na prireditvi v živo srečala Sue Perkins – virtualna, zato sem se morala posneti, vendar je to, da podeljujem nagrado, velika čast in hkrati nagrada za trdo delo, ki ga že leta opravljam v mednarodnih žirijah,« pravi Natalija, ki že dolgo časa spremlja to v Evropi izjemno pomembno prireditev. Prvič se je udeležila tega festivala pred skoraj tremi desetletji. »Spomnim se, bilo je sredi devetdesetih, ko je zlato rožo za najboljši šov dobila oddaja Don’t forget your toothbrush. Najlepše pa je bilo leta 2018 v Berlinu, ko je nagrado za življenjsko delo dobila Joanna Lumley (Natalija je z njo na sliki, op. p.), najbolj duhovit govor pa je imel John Cleese leta 2016. Najkoristnejše je samo žiriranje, saj imaš kot član žirije dostop do najnovejših del in tako lahko spremljaš najboljše, kar je na voljo,« pravi Natalija, ki je zato v času svojega dela na naši javni televiziji lahko izkoristila to prednost in pomagala pri izbiri najboljšega evropskega programa.

O letošnji nagrajenki za življenjsko delo pa pravi: »Sem velika oboževalka Brende Blethyn, saj je iz lika povprečne starejše detektivke Vere naredila zvezdo, osebnost s karizmo, pa četudi gre za povprečno starejšo okroglo gospo. Dala ji je prefinjenost v glasu in mimiki.«

DELITE
Pomakni se na vrh