Delovno za rojstni dan Diane iz dueta Platin

Diana-platin

Diana, pevka dueta Platin, ki nas je pred leti zastopal celo na Pesmi Evrovizije, danes praznuje. »Nič dramatičnega še, tako da številke raje preskočiva,« se smeji postavna dolgolaska z izjemnim glasom, ki pravi, da je rojstni dan vedno praznovala s polno hišo gostov:  »Veliko hrane in pijače ter veliiiika torta, ki mi jo od prvega leta naprej vedno napravi moja mami,« našteva nujno opremo na teh zabavah.

Diana pravi, da je bilo letošnje praznovanje še posebej zanimivo. »S Simonom sva povabila na praznovanje cel najin bend s partnericami. Bilo nas je enajst, in to seveda lanskega decembra, ko nismo smeli igrati niti na eni od drugače vsaj dvajsetih decembrskih zabav, saj je december za nas, glasbenike, običajno še posebno deloven. Ko smo veliko pojedli in popili kak kozarček, smo v roke prijeli inštrumente in igrali in peli smo, kot da smo na koncertu! Kako zelo smo pogrešali ta naš ‘posel’ z druženjem, veseljem, zabavo in glasbo, nam je komaj takrat zares postalo jasno. No, letos bo, kot kaže enako …« pravi Diana, ki bo torej za rojstni dan pela, kot da bi bil njen delovni dan, ampak tako je, ko imaš svoj poklic najraje na svetu!

Sicer pa pravi, da imata z dolgoletnim glasbenim in intimnim partnerjem Simonom zdaj zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa več časa za studio in gradnjo apartmajev na Krku in v Mariboru. »Simon danes ni več le kitarist, pevec in glasbeni producent, temveč je tudi zidar, knaufar, električar, vodovodar, mizar in keramičar, vmes pa še vrtnariva, hahaha. Dolgčas nama ni nikoli, vseeno pa zelo pogrešava biti to, kar sva zares – glasbenika ‘v živo’,« še dodaja Diana.

DELITE