Sarajevske uspešnice v novi preobleki

Ste med tistimi, ki prisegajo na nostalgijo, na stare uspešnice? Potem vas bo razveselila novica, da bo 18. decembra v Cankarjevemu domu koncert z naslovom Ima neka tajna veza, na katerem bodo izvrstni solisti ob spremljavi orkestra izvajali največje uspešnice sarajevske šole pop-rocka.

»Všeč mi je ideja, da se največji hiti sarajevske rock in pop šole priredijo v drugačnih aranžmajih, prilagojenih ritem sekciji in za izvedbo s filharmoniki. Ljudje, kot so producent Nikša Bratoš ter dirigenta Branko Rihtman in Josip Cvitanović, so izjemni mojstri svojega poklica in ne dvomim, da se bodo tudi tokrat izkazali. Plavi orkestar bo v tem projektu zastopan s pesmijo Goodbye Teens in veseli me, da je aranžma zanj pripravil prav znameniti sarajevski skladatelj in glasbenik Branko Rihtman,« je ob pripravi na ta projekt povedal Saša Lošić Loša, ki je torej avtor ene od uspešnic na sporedu. Med klasikami jugoslovanskega pop-rocka pa boste slišali še pesmi, kot so Gori vatra, Da sam ja netko, Ima neka tajna veza, Sarajevo ljubavi moja, Sve će to mila moja …, Lejla, Denny, Sanjam, Plima, Dirlija, Zenica blues, Sve smo mogli mi in Jel Sarajevo gdje nekad bilo. Pesmi vas bodo popeljale v čase, ko je bilo Sarajevo regionalni glasbeni center, radijski eter in koncertne dvorane pa so polnili bendi, kot so Merlin, Bijelo dugme, Indexi, Plavi Orkestar, Crvena jabuka, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Vajta, Zabranjeno pušenje, Jadranka Stojaković, Teška industrija in Valentino.

Aranžmaje klasik so za to priložnost za ritem sekcijo in simfonični orkester prilagodili nagrajevani avtorji Ranko Rihtman, Nikša Bratoš in Josip Cvitanović, kot pevci pa bodo nastopili Maya Sar, Aida Mušanović-Arsić, Nermin Puškar, Ivan Jelić in Adi Šoše.

Maya je priznana kantavtorica, ki je s pesmijo Korake ti znam Bosno in Hercegovino zastopala na Pesmi Evrovizije leta 2012. Aido  je kot pianistko in pevko širša javnost spoznala, ko je med pandemijo na družbenih omrežjih navdušila s svojo izvedbo hita The Show Must Go On skupine Queen. Nermin je priznani bosanskohercegovski rock pevec in skladatelj, ki je kariero začel v skupini Krug, kot avtor pa veliko sodeluje tudi z več slovenskimi glasbeniki. Ivan se pogosto pojavlja v velikih projektih, gostovanjih in sodelovanjih, Adi pa se je na sceno prebil preko priljubljene oddaje A strana na HRT.

DELITE
Pomakni se na vrh