Nov dnevni rekord v cepljenju

cepivo

V Nemčiji so v sredo dosegli nov dnevni rekord v cepljenju proti covidu-19. Cepili so več kot 1,49 milijona ljudi, je sporočil nemški inštitut Roberta Kocha (RKI). Skoraj 1,3 milijona Nemcev je prejelo poživitveni odmerek, 97.400 pa prvi odmerek cepiva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prejšnji cepilni rekord so v državi dosegli 9. junija, ko so v enem dnevu cepili 1,43 milijona ljudi.

Odstotek polno cepljenih proti covidu-19 se je v državi povzpel na 70 odstotkov, poživitveni odmerek pa je prejelo skoraj 23 milijonov ljudi oziroma približno 27 odstotkov prebivalstva.

Kljub temu pa Nemčija po stopnji precepljenosti zaostaja za več drugimi zahodnoevropskimi državami. Nasprotovanje cepljenju proti covidu-19 je še posebej veliko v vzhodnih nemških deželah, poroča dpa.

Čeprav se število okužb v zadnjem času zmanjšuje, je še vedno visoko v primerjavi s številom okužb, ki so jih v Nemčiji beležili v prejšnjih valovih pandemije.

Strokovnjaki medtem opozarjajo, da bi se lahko razmere kmalu poslabšale, saj se po Evropi širi nova različica koronavirusa omikron. Po podatkih evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni, bo nova različica na kontinentu prevladala v prvih dveh mesecih leta 2022.

DELITE
Pomakni se na vrh