Anketa: Priprava božične večerje v Veliki Britaniji

Božič

Glede na raziskavo, ki je bila objavljena v sredo, skoraj polovica odraslih v Veliki Britaniji ne zna pripraviti božične večerje, ki bi vključevala vse tradicionalne jedi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V raziskavi je približno 47 odstotkov vprašanih priznalo, da 25. decembra ne bi znali pripraviti obroka, ki vključuje pečenega purana, brusnično omako, kruhovo omako, božični puding, pito z mletim mesom in podobno.

Anketo so v začetku tega meseca izvedli raziskovalci Censuswide v imenu verige s hrano in živili Co-op. V njej je sodelovalo okoli 2000 vprašanih.

Raziskava je pokazala, da približno vsak tretji ne namerava kuhati božične večerje. Tretjina je dejala, da nikoli niso pridobili potrebnih kuharskih veščin za pripravo božičnega obroka, zadnja tretjina pa pravi, da nimajo prostora ali potrebne opreme za pripravo večerje.

Za najzahtevnejšo jed so anketiranci izbrali brusnično omako. Štiri petine jih je dejalo, da omenjene priloge puranu ne znajo od začetka in uporabljajo predpripravljeno.

Naslednja na seznamu sta bila kruhova omaka, praznična jed iz mleka, zgoščenega z drobtinami, in božični puding. Skoraj tri četrtine vprašanih je priznalo, da teh jedi ne znajo pripraviti.

Po drugi strani pa so ljudje bolj seznanjeni s pripravo pečenega krompirja in purana, kjer je le 40 odstotkov vprašanih dvomilo v svoje kuharske veščine.

Več kot polovica anketiranih je priznala, da se bodo pri pripravi božičnih jedi zanašali na druge. 15 odstotkov pa jih je razkrilo, da božične večerje sploh ne bodo jedli.


DELITE