Nega, vredna Kleopatre

Svet se spreminja hitreje kot kadar koli. To pa velja tudi za kozmetiko. Še pred desetletjem je veljalo, da je za vidne rezultate treba pod nož, danes pa imamo aparate in različno kozmetiko, ki skrbijo, da se čas ustavi. Vsaj na koži.

V ljubljanskem Salonu lepote Kleopatra izkušena kozmetičarka Nevenka Zagorc za svoje stranke izbira učinkovite postopke, med katerimi je tudi nega s kozmetiko in aparati BDR, po kateri koža sije in je vidno bolj gladka. Zanimivo je, da učinek ni samo trenuten, saj je delovanje podaljšano in so šele v dveh, treh dneh po negi najbolj vidni rezultati, ki potem tudi trajajo. Tako nego z nemškimi dermacevtiki, kozmetiko prihodnosti, ima v Ljubljani samo ta salon.

Nega se začne z analizo kože. Kozmetičarka, ki ves čas nege razlaga postopke, da stranka ve, zakaj se nekaj počne in kako bo to koži koristilo, izbere primerne izdelke. Hkrati pa Zagorčeva tudi svetuje, kakšne izdelke je dobro uporabljati doma. Po analizi kože se začne temeljito čiščenje: najprej s čistilnim mlekom, sledi kislinski piling (in vmes masaža lasišča), nato pa mikropiling s posebnim aparatom, ki zmehča odmrle celice, izenači polt in pripravi kožo za sprejem aktivnih učinkovin. Koži omogoči tudi temeljito regeneracijo. Sledita stimulacijska in detoks masaža – to kozmetičarka izvaja z aparatom, ki si ga na eni strani priklopi ona, stranka pa drži v roki drug del, tako da se lahko kar prek rok oziroma rokavic čutijo tresljaji, ki stimulirajo ne samo obraz, ampak kar celotno telo!

Naslednji korak te resnično inovativne nege je stimulacija povrhnjice. Uporabi se poseben nastavek s tako drobnimi iglicami, da je občutek na koži povsem prijeten, je pa postopek še vedno izjemno učinkovit, saj z njim spodbujajo vse kožne funkcije in lastno obnovo kože ter nastajanje novih vezi kolagena in elastina. Po ročni lifting masaži obraza, vratu in dekolteja sta na vrsti še maska in počitek pod posebno lučjo calming light, ki poskrbi za dodatno stimulacijo kože in pomiritev, medtem pa Nevenka zmasira še roke.

Nega traja kar dve uri, kozmetičarka je vseskozi ob vas, pomembno pa je tudi, da se poleg z obrazom ukvarjajo še z dekoltejem, ki ga ponekod pri negah obraza izpuščajo. Aparature BDR so izredno inovativne, tako kot tudi njihova linija kozmetičnih izdelkov, zato so rezultati resnično izjemni. Dobro bi bilo, če bi vsi, ki se želijo znebiti gubic, najprej preizkusili nego, kot je opisana, saj bo marsikdo presenečen, ko bo ugotovil, da kremice že dolgo niso samo za lep občutek, temveč dokazano zaustavljajo čas in torej ni treba pod nož ali po injekcije.

BDR ali Beauty defect repair je enkratna kombinacija, ki združuje način, sestavine in tehnologijo za pomladitev in izboljšanje naše kože. Začetki razvoja kozmetike BDR segajo 30 let nazaj in so bili začrtani s strani Gabriele La Fontaine, ki je skupaj s tehniki in biokemiki naredila osnove kozmetične nege. Danes jih dopolnjujejo s pomočjo  kozmetologov. Tako dosežejo pri negah izredne rezultate. Navadna nega obraza namreč v večini primerov ne more nadomestiti tretmajev z injekcijami, pri tej negi pa zaradi tehnologije in izjemnih učinkovin dejansko imate bolj mladostno, svežo in čisto kožo, saj se s kombinacijo različnih tehnologij in posebej razvitih učinkovin vzpodbudi regeneracijski proces v koži, tako da se izboljša povrhnjica, napetost in prekrvavitev kože.

Postopek je prijeten tako za kožo kot tudi naše počutje in tako vsekakor primeren za darilo v prazničnem času, saj imajo v salonu tudi darilne bone.

DELITE