Visok delež sodelovanja mladih v vseh fazah mladinskega dela

projekt

Mestna občina Ljubljana je v okviru strategije za mlade letos pripravila raziskavo o konkretnih učinkih sofinanciranih mladinskih projektov za mlade, ki v njih sodelujejo. Rezultati so pokazali visok delež sodelovanja mladih v vseh fazah mladinskega dela, kar 92 odstotkov jih je poročalo o dobrem počutju, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Rezultati raziskave, v kateri je sodelovalo 498 mladih udeležencev sofinanciranih projektov in programov, so pokazali visok delež sodelovanja mladih v vseh fazah mladinskega dela. Kar 92 odstotkov mladih je poročalo o dobrem počutju v skupini ter da čutijo, da so v njej lahko to, kar so. Raziskava je pokazala, da je 63 odstotkov mladih zdaj bolj samozavestnih in se bolje počutijo.

Raziskava je prav tako pokazala, da se je kar 90 odstotkov anketiranih s sodelovanjem v projektni skupini naučilo novih stvari. 63 odstotkov anketiranih je odgovorilo, da so postali boljši v prevzemanju odgovornosti, 50 odstotkov jih opaža izboljšanje v kritičnem mišljenju, 73 odstotkov jih je razvilo boljše sposobnosti sodelovanja, 67 odstotkov anketiranih je postalo bolj ustvarjalnih, 53 odstotkov pa jih opaža, da so boljši pri nudenju podpore drugim.

“V letošnjem letu smo podprli 86 projektov in programov, ki jih izvajajo mladinske in druge nevladne organizacije. Večino predstavljajo enoletni in triletni programi lokalnih mladinskih aktivnosti, ki izhajajo iz raznolikih potreb mladih in ponujajo možnost neformalnega učenja in druženja z vrstniki,” so zapisali na občini in dodali, da mladi sodelujejo v vseh fazah mladinskega dela.

V okviru strategije za mlade 2016-2025 na občini stremijo k prepoznavanju učinkov mladinskega dela, katerega osnovno vodilo mora biti aktivna participacija mladih, ki se odraža pri načrtovanju, izvedbi in evalvaciji mladinskega dela, so še sporočili iz občine.

DELITE