Razpisna sredstva za sofinanciranje čebelarske opreme v letu 2022

Kmetijsko ministrstvo je v včerajšnjem uradnem listu objavilo javna razpisa za sofinanciranje čebelarske opreme in za racionalizacijo sezonske selitve panjev v programskem letu 2022. Za prvi ukrep je v letošnjem programskem obdobju namenjenih do 380.000 evrov, za drugega pa do 26.000 evrov.

Predmet javnega razpisa za sofinanciranje čebelarske opreme je sofinanciranje nakupa čebelarske opreme, pripomočkov in naprav, katerega glavni namen je posodabljanje zastarele čebelarske opreme, pripomočkov ali naprav in tehnologije s sofinanciranjem določene čebelarske opreme.

Predmet javnega razpisa za racionalizacijo sezonske selitve panjev pa je sofinanciranje nakupa novih sredstev za prevoz čebel na pašo in zagotovitev podpore naložbam v opremo za lajšanje sezonskih selitev panjev, s čimer se izboljšata prehranska potreba čebel in opraševanje rastlin.

Rok za oddajo vlog na oba razpisa bo začel teči peti dan po včerajšnji objavi ob 9. uri in bo trajal do zaprtja javnega razpisa oziroma do 31. julija. Vlogo je treba poslati s priporočeno pošto na naslov Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja v Ljubljani.

DELITE
Pomakni se na vrh